Ung kurator-workshop i samarbeid med DKS i Troms og Finnmark

Ung kurator-workshop i samarbeid med DKS Troms og Finnmark

I fjor startet vi et samarbeid med Den kulturelle skolesekken i Troms og Finnmark om unge kurator-workshoper. I EU-prosjektet TEEN var dette nettopp en av tingene vi arbeidet med, og som vi utviklet et verktøy for å gjennomføre, en "co-programming workshop".
Vinnere av Gulljerven 2022

Vinnere av Gulljerven 2022

Torsdag 1. desember ble årets vinnere av Gulljerven kåret under Showbox 2022.
Nominerte til Gulljerven

Nominerte til Gulljerven 2022

Vi fikk inn mange gode forslag til årets Gulljerven, og det…
Scenekunstbruket leder nytt EU-prosjekt 3

Scenekunstbruket leder nytt EU-prosjekt

Etter å ha deltatt i 4 EU-prosjekt som partner har vi nå tatt steget opp til å lede et prosjekt. Våren 2022 søkte vi Kreativt Europa om midler til et treårig prosjekt, og nå har vi blitt innviet støtte. Vi er glade og opprømte, og gleder oss til å komme i gang. Sammen med Junges Ensemble Stuttgart i Tyskland, Divadlo Drak i Tsjekkia samt lokalt tilknyttet partner Kloden teater, skal vi se på scenekunsten som det tredje stedet for det unge publikummet.
Fagprogram på årets Showbox

Fagprogram på årets Showbox

Workshop om det tredje stedet, masterclass for utøvende scenekunstnere, mingel, kjøkkenbordsamtaler, ung scenekunstkritikk; les mer om fagprogrammet på Showbox.
Sees vi i Fjaler?

Sees vi i Fjaler?

I år er Unge stemmer 10 år, og for første gang skal en ungdomsredaksjon fra Unge stemmer dekke teaterfestivalen i Fjaler. Med oss som mentor for ungdommene har vi Runa Borch Skolseg, dramatiker, kritiker og forfatter.
Scenekunstbruket på ITAC6 1

Scenekunstbruket på ITAC6

Fredag 2. september ønsker vi, sammen med Kloden teater, deltakerne på den internasjonale konferansen "ITAC6: art as a catalyst for change" velkommen hit til Kabelgata.
Scenekunstbruket setter opp Tobias og dagen det smalt under Heddadagene

Arrangørstøtte som fungerer

Vi har sammen med Norske kulturhus lest rapporten «Mobilisering for mobilitet. Formidling av fri scenekunst (2022)» med stor interesse, og den gir en en god beskrivelse av utfordringene. Én av konklusjonene i rapporten er at det er behov for et formidlingsnettverk for fri scenekunst i Norge hvor arrangørene blir satt i stand til å få tilgang til en programmeringsøkonomi og programmeringskompetanse. Her forklarer vi at det allerede finnes et eksisterende virkemiddelapparat som får statlige midler - Scenekunstbrukets formidlingsordning er fiks ferdig til bruk direkte til kulturhusene og deres publikum i alle målgrupper.
Nominerte til Gulljerven

Send inn dine forslag til Gulljerven

Er det noen du mener fortjener en Gulljerv i år?
Heddadagene: Ulike kropper i scenekunsten

Heddadagene: Ulike kropper i scenekunsten

Hvordan påvirker mangelen på mangfold av ulike kropper i scenekunsten publikum? Hvordan kan vi åpne opp for nye perspektiver og oppfatninger, der ideer og praksiser om ulike kropper blir strukket og utfordret? Bli med på fagarrangement 13. juni.
Auto Draft 7

Bli med i vår kunstnernettverksgruppe

Vil du være med en en nettverksgruppe sammen med andre som jobber med scenekunst for et ungt publikum?