Kunstnersamtaler 1

Kunstnersamtaler

Formatet er enkelt; vi setter to scenekunstnere sammen og lar dem snakke fritt i en halv times tid. Noen av dem har møttes før, andre ikke. Felles for dem alle er at de jobber med scenekunst for barn og ungdom. Denne gangen møter vi Simone Thiis og Rasmus Jørgensen.
Auto Draft 6

GULLJERVEN ÆRESPRIS GÅR TIL ROLF ENGELSEN

Prisen går i til en person som gjennom mange år har stått på for scenekunsten, og ikke minst for scenekunsten for de unge.
EKSTRA TILSKUDD TIL FESTIVALEN SHOWBOX

EKSTRA TILSKUDD TIL FESTIVALEN SHOWBOX

Kulturdepartementet har tildelt Scenekunstbruket et ekstra tilskudd på kr 300.000,- som skal gå til å styrke arbeidet med og gjennomføringen av årets festival.
Scenekunstbruket og Showbox på NOW festival i Shanghai

Scenekunstbruket og Showbox på NOW festival i Shanghai

I år var scenekunst fra Norge i fokus på NOW-festivalen på Art Space for Kids i Shanghai som gikk av stabelen i forrige uke. Flere av forestillingene fra vårt repertoar og fra Showbox ble presentert, og vi var tilstede digitalt.
Sommerferie!

God sommer!

Scenekunstbruket tar ferie i juli, og er tilbake på kontoret 3. august. Support på SPENN åpner igjen 10. august.
Nye styremedlemmer

Nye styremedlemmer

På årsmøtet våren 2020 fikk Scenekunstbruket to nye styremedlemmer. Vi ønsker Zezé Kolstad og Kjell Arthur Helmersen velkommen i styret!
Auto Draft 1

Gulljerven 2020

Nå kan du nominere til årets Gulljerven - en pris som skal hedre scenekunstnere, kompanier, utøvere, teknikere, turnéleggere og alle andre som står på for å få scenekunsten ut til barn og unge i hver krik av Norge.
Den ekstraordinære Spenn-tildelingen er klar

Den ekstraordinære Spenn-tildelingen er klar

Forestillinger gjennom vinduene på barnehagen, i tilfluktsrom, ulike tilpasninger til kunstmøter i skolegården, steppeforestilling og annen bearbeiding fått støtte
Different Bodies - kunstnerlab i Norge 13

Different Bodies – kunstnerlab i Norge

Neste kunstnerlab i EU-prosjektet PUSH+ arrangeres skal arrangeres av oss, her i Norge.
Vil du søke SPENN?

Scenekunstbruket med ekstraordinær tilskuddsordning i Spenn

I forbindelse med pandemien og den alvorlige påvirkningen smitteverntiltakene har for scenekunstfeltet oppretter Scenekunstbruket en ekstraordinær tilskuddsordning for tilrettelegging av forestillinger for barn og ungdom.
Monster i magen - Rimfrost produksjoner. Foto: Signe Fuglested Luksengard

Bekymret for framtida

I begynnelsen av april sendte Scenekunstbruket ut en enkel undersøkelse til scenekunstfeltet i hovedsak knyttet til vårt repertoar.
Scenekunstbruket oppretter samarbeidsutvalg 1

Scenekunstbruket oppretter samarbeidsutvalg

Utvalget, med representanter fra fylkene, Kulturtanken og Scenekunstbruket, skal blant annet jobbe med fagutvikling og erfaringsutveksling.