Norsk scenekunst for det unge publikumet imponerer

I år var scenekunst fra Norge i fokus på NOW-festivalen på Art Space for Kids i Shanghai som gikk av stabelen i forrige uke. I samarbeid med Danse- og teatersentrum ble en rekke norske forestillinger for det unge publikummet presentert. Flere av disse forestillingene er i repertoaret vårt eller har blitt vist på Showbox, og det er veldig gøy å se at de nå vises flere steder i utlandet. Vi har opparbeidet oss et godt internasjonalt nettverk og hvert år kommer en rekke av dem til Showbox. Norsk scenekunst for det unge publikumet er i vinden, og hvordan vi i Norge tenker kunst og formidling er noe mange er interessert i å høre mer om.

Digital festivaldeltakelse

Showbox og Scenekunstbruket deltok på festivalen digitalt. Det er fint å kunne opprettholde kontakten med våre kolleger verden over, selv om vi ikke kunne være til stede fysisk. Vi sendte også en videohilsen der vi snakket litt om hvor viktig vi syns det er å gi unge stemmer et ytringsrom, ga en liten sniktitt inn på Kloden Pilot, og ikke minst snakket vi om hvor mye vi gleder oss til å igjen kunne invitere internasjonale gjester til Showbox.

Auto Draft 5

Forestillingene som ble presentert er følgende:

Garage av Cirka Teater
Juryen av Hege Haagenrud
Minnenes museum av NIE
We come from far far away av NIE
Oldschool av Absence
Make me dance av Panta Rei Dance Theater
Asfaltpuls – paranoia som faen i solnedgang

Prinsessen på erten av Dybwikdans (Denne viser Dansens hus under årets Showbox, og vi har et lite utvalg billetter til delegater som ønsker å se denne)

Iva Moberg fra NIE forteller om forestillingen We come from far, far away

Dragon Zoo av Babyopera
Spurv av  Teater Fot
Hannah av Verdensteatret
Baron von Munchhausen av Teater Joker
Nororoca av Carte Blanche
Norr; da gudene breaket av Absence
Skaut av Frikar
The Ministry of Unresolved Feelings av Jo Stromgren Kompani

I tillegg til dette samarbeider Ibsen International med NOW festival og Art Space for Kids om forestillingen Children of Ginko, som har premiere 7. november.