Scenekunstbruket har lenge ønsket å dele ut en pris til alle som jobber og står på i scenekunstfeltet for barn og unge. Så i fjor, i forbindelse med vårt 25 års-jubileum, opprettet vi Gulljerven. En pris som skal hedre scenekunstnere, kompanier, utøvere, teknikere, turnéleggere og alle andre som står på for å få scenekunsten ut til barn og unge i hver krik av Norge.

I år har scenekunstfeltet gått gjennom en vanskelig periode, og derfor er det desto viktigere å feire skikkelig! Nominasjonene skal komme fra hele feltet av utøvere, arrangører og formidlere rundt om i landet, og vi oppfordrer til å tenke bredde og mangfold når dere nominerer.

Gulljerven deles ut under Showbox i desember 2020.

Prisen deles ut i følgende kategorier:

Nykommer-prisen

Har et nytt kompani eller en utøver kommet på banen og tatt barn og unge med storm? Er det noen du ser kommer til å bli det nye store i scenekunstfeltet for barn og unge? Noen som fortjener at resten av feltet blir oppmerksomme på dem? 

Morsomste turnéhistorie 

Og ja, den må fortelles! Denne prisen går til en utøver, et kompani, en turnelegger eller en arrangør som har på ett eller annet vis forårsaket verdens morsomste turnehistorie!

Beste tilbakemelding

Denne prisen går til den beste tilbakemeldingen en utøver eller kompani har mottatt fra sitt publikum. Det kan være positive, gledesstrålende, rare, uforstående eller rasende tilbakemeldinger. Tilbakemeldingen nomineres som et «sitat». Oppgi også hvilken forestilling tilbakemeldingen gjelder.

Kabeltrekker-prisen

Denne prisen går til en stødig tekniker som vet å trekke sin kabel. Den kan også gå til en danser, skuespiller eller utøver som viser sterkt engasjement og utsøkt presisjon under opp- og nedrigg.

Partner hjemme alene-prisen

Denne prisen går til den beste partneren som holder ut med at samboer, kjæresten eller ektefellen lever store deler av livet på veien. Den kan også gå til den mest utslitte partneren, som har en samboer, ektefelle eller kjæreste som stort sett treffes i helgene. 

Pris til godt vertskap

Er det en skole, et kulturhus, en institusjon eller et fylke det alltid er fantastisk å komme til? Noen som har gjort det lille ekstra for å sørge for at ting går som smurt? 

Åpen klasse

Denne prisen kan du selv begrunne. Den nominerte kan være i produksjonsapparatet, administrasjon, utøver eller tekniker. 

Nominasjoner

Har du noen du vil nominere? Fyll ut skjema her

FRIST: 1. november