Illustrasjonsfoto: Uni - Antero Hein

Høringssvar: Kunstnarkår

I dag har Scenekunstbruket vært på høring i Familie- og kulturkomiteen i forbindelse med Stortingsmeldingen Kunstnarkår. Det er spesielt tre områder vi gir tilbakemelding på; Kunstnerne og Den kulturelle skolesekken, rammeavtaler og forutsigbarhet, samt infrastrukturen for scenekunstnerne.
SPENN bytter navn og nettside 3

SPENN bytter navn og nettside

Vi er i en prosess med å samle alt Scenekunstbruket gjør på samme nettside og i den forbindelse skifter SPENN navn og nettside.
Nominerte til Gulljerven

Vinnere av Gulljerven 2023

Torsdag 30. november 2023 ble vinnerne av årets Gulljerven 2023 kåret på Kloden teater under årets Showbox scenekunstfestival for et ungt publikum.
Se Scenekunsten, byen og det unge publikumet på stream

Se Scenekunsten, byen og det unge publikumet på stream

Har du ikke mulighet til å være til stede på Dansens hus, onsdag 29. november kl 13? Fortvil ikke, vi streamer samtalen!
Vi krever våpenhvile

Vi krever våpenhvile

I lys av de voldsomme lidelsene som utfolder seg samtidig som vi snart skal avholde en scenekunstfestival for barn og unge har vi besluttet å donere 10% av inntektene fra Showbox til Redd barna. 
3Place - Scenekunsten, byen og det unge publikummet 1

3Place: scenekunsten, byen og det unge publikumet

I 2023 er Showbox vertskapsfestival for EU-prosjektet Performing arts as the Third Place for the young audience (3Place) som Scenekunstbruket leder. Vi har invitert kunstnere og institusjoner med ulike innganger til kunst, medvirkning og stedsutvikling i en samtale om hvordan vi kan bruke nettopp scenekunstens metoder for å bygge relasjoner med det unge publikummet.
Nominerte til Gulljerven

Gulljerven 2023

Og de nominerte er ...
Are you ready for The Showbox?

Are you ready for the Showbox?

Scenekunstbruket ser det som en av våre viktigste oppgaver å gi de ulike miljøene som arbeider med produksjon og scenekunstformidling mot barn og unge, muligheten til å samles. Showbox har gjennom årene bygd seg opp til nettopp å bli et slikt samlingssted og en fagarena i tillegg til å være et godt kulturtilbud for barn, unge og familier i Osloregionen.
– Jeg tar med meg troen på egen evne til å skape kunst! 1

– Jeg tar med meg troen på egen evne til å skape kunst!

Julian Sæther var en av deltakerne på et flunkende nytt introduksjonsseminar for nyetablerte scenekunstnere. Målet er å stimulere til enda flere gode scenekunstproduksjoner i Den kulturelle skolesekken.
3Place på Assitej

3Place på Assitej

Vi reiser til Assitejfestivalen i Kristiansand for å ha workshop med ungdom i EU-prosjektet 3Place.
Sees vi i Fjaler?

Til Fjaler med 3Place og Unge stemmer

Scenekunstbruket kommer til Teaterfestivalen i Fjaler med Unge stemmer og EU-prosjektet 3Place. I Unge stemmer samarbeider ungdom fra Oslo og fra Dale om å anmelde festivalen sammen med kritikermentor Hedda Fredly. I 3Place ser vi på hvordan scenekunst kan bli et sted ungdom velger, hvor de føler seg trygge og hva de savner i nærmiljet sitt.
Nominerte til Gulljerven

Kom med dine forslag til Gulljerven!

Nå kan du komme med dine forslag til hvem som bør vinne årets Gulljerven, den (d)djerveste prisen i scenekunstfeltet for barn og unge!