Rom for Dans, en dansegruppe i Oslo. De fyller ti år i og derfor har de invitert oss på Showbox for se førpremieren på deres jubileumsforestilling Underlandet.
Underlande er en filosofisk danseforestiling med forskjellige elementer av musikk og scenografi.

Det er en veldig interessant og annerledes forestilling, som setter lys vanskelige spørsmål i livet, ved bruk av rare bevegelser og interessante danser.

Historien var uklar og det var også budskapet også men musikken var bra. Vi var litt uenige med noen av løsningene de hadde brukt på å gjøre forestillingen spesiell, spesielt med valget av sitteplass som virkelig bestemmer hvordan du får opplever forestilingen.

Noen kan finne kullisene litt klaustrofobiske eller iritterende, (spesielt røykmaskinen), men også inponerende, du kan enkelt se at det er tatt mye tid inn i å lage kulissene. Med 2000 kjegler hengende fra taket skapte det god atmosfære, spesielt når vi først gikk inn i rommet.

Vi likte også kostymene, de var fantasifulle, morsomme og også litt skumle.

Vi var litt uenige når det kom til karakterene, noen av oss synes de var underholdene. Resten syntes de var litt rare og ubehaglige, men vi var enige i at karakterene tvillingene var en frisk pust for forestillingen.

Dette skuespillet er laget av profesjonelle for profesjonelle. Det var en ganske forvirrende forestiling og lang forestiling som vi ungdommer ikke var så veldig fan av. Men det var et veldig utenom det vanelige, noen som store fans av teater og dans ville ha lyst til å få med seg.

Jeg vil foreslå denne forestilingen for voksne 18+.