Rekonstruksjoner er en forestilling om unge menneskers tanker og mentale helse. Gjennom samarbeid med mental helse ungdom, blir det fremført historier fra virkeligheten om ungdoms tanker og problemer.
En av skuespillerne hadde ikke muligheten til å være til stede under forestillingen. Til tross for at ikke alle skuespillerne var der, var vi så heldige å få se ett utdrag fra forestillingen. Denne anmeldelsen er derfor basert på utdraget vi så.

Da vi kom inn i salen fikk vi en forklaring på hva stykket handlet om, og virkemidlene som ble brukt. Forestillingen var fremført på en musikal måte, og vi fikk høre tre ungdommers historier.

Historiene de fortalte var veldig triste, men det er viktig at de blir fortalt. Måten skuespillerne fortalte historiene på var utrolig fin! Det var noe helt annet enn jeg hadde forventet, og til min store overraskelse likte jeg det veldig godt. De snakket i ekko, lagde lyder ved å knipse, slå på krakkene de satt på og ved å snakke på en musikalsk måte.Måten de snakket på  gjorde at stykket fikk en fast rytme , og det hørtes nesten ut som at de leste et dikt.
Vi fikk høre tre historier. Den første handlet om en gutt som følte at han ble sett gjennom negative øyne. Ikke alle oss i SUS forsto handlingen av denne fortellingen. Selv om ikke vi forsto det, tror jeg at barn som opplever følelsene vil kjenne seg igjen i fortellingen.  Det er ikke alltid like lett å sette ord på sine egne følelser, men skuespillerne klarte å beskrive følelsene bra.Den andre historien var veldig lett å forstå. Den var utrolig følelsesladd og trist. Hedda Sandvik fortalte historien på en bra måte, og vi likte veldig godt hvordan de lagde lyder imens hun snakket.Deler av den siste historien vi fikk høre , ble fremført i form av dans. Mannen som danset hadde på seg hørselsvern, noe som ga oss inntrykket av at han levde i sin egen boble.Vi i SUS tror denne forestillingen passer utrolig godt for ungdom mellom 14 og 18 år. Kulissene var enkle , men variasjonen i tema gjorde det veldig interessant å høre på. Forestillingen var ikke laget for å få oss til å le. Den tok opp viktige temaer på en veldig fin måte. Vi tror de fleste ungdommer som ser forestillingen vil tenke mye på den i ettertid.RekonstruksjonerSelv om vi bare fikk sett en liten del av forestillingen , likte vi den veldig godt! Stykket fikk oss til å tenke på de andre rundt oss. Vi ville likt å se mer av forestillingen, og kunne gjerne sett den igjen! Derfor velger vi å gi stykket fem av fem teatermasker.

Varighet: 50 min
Målgruppe: fra 16 år

 
Tekst: Hanne Nemeth Lunde , Foto : showbox.no