En million sommer fugler er en vakker forestilling som kombinerer både musikk, eventyr og dans. Stykket er i utgangspunktet basert på Edward Van De Vendels bok av samme navn, men dybwikdans ønsket å gjøre denne fortellingen til virkelighet. Forestillingen handler om å vokse opp, oppleve verden og ikke minst forelske seg. Dette fremfører de på en utrolig sjarmerende måte som gjør at vi ikke kan ta øynene fra scenen ett sekund.

En million sommerfugler handler om elefantungen Nelius som våkner opp til en nattehimmel full av vakre sommerfugler. Nelius har aldri sett sommerfugler før og ønsker å fortelle foreldrene sine om sin oppdagelse. Foreldrene blir først litt usikre, men når de forstår at Nelius snakker sant, ber de han om å dra. Nelius blir usikker på hvor han skal dra, men de sier bare «det forstår du av deg selv», så Nelius stoler på foreldrene sine og drar ut på en eventyrlig reise. Nelius bestemmer seg så for å finne ut svaret på hvor alle de millionvis av sommerfugler kommer fra. På veien møter han mange forskjellige dyr som hjelper han med å finne ut svaret. Men hvor er det sommerfuglene kommer fra? Og hva vil han finne der?
En million sommerfugler blir spilt av to dansere av ulikt kjønn og en mannlig skuespiller. Etter hvert som stykket blir spilt, bytter to av skuespillerne på forskjellige karakterer med hjelp av masker. Maskene er formet som forskjellige dyr og har mange fine detaljer som gjør at maskene ser ekte ut. Danserne er veldig talentfulle og utrykker historien på en god måte ved hjelp av dans.
Lysoppsettet i forestillingen er plassert slik at det gir publikummet en eventyrlig stemning. Spesielt sommerfuglene, som blir vist fra en prosjektor, gir stykket en fin og magisk stemning som kler stykket veldig godt.
Vi synes lengden på skuespillet var helt perfekt, ikke for langt eller for kort. Man blir ikke sittende og kjede seg , men heller ikke lengtene etter mer . Mengden handling og dans var også godt porsjonert. De spilte stykket jevnt, noe som gjorde at publikum ikke ble lei av både dans og handling.
Oppsettet til stykket var også ganske imponerende. Forestillingen hadde både god start, spenningshopp og ikke minst en vakker slutt. Det er ikke ofte forestillinger greier å holde et slikt moment, men dette stykket klarte det med glans og vi beundrer dem for det.
Vi synes en million sommerfugler er et av de beste stykkene vi har sett i løpet av Showbox perioden. Stykket var vakkert, søtt, romantisk og rett og slett helt vidunderlig. Forestillingen ga oss en følelse av å være med i et lite eventyr. Vi kunne ikke stoppe å smile over hvor vakkert fortellingen var. En million sommerfugler ga oss rett og slett gåsehud.
Varighet: 30 minutter
Målgruppe: fra 3 år