Denne forestillingen hadde vi gledet oss til helt siden vi leste om den, og hadde ganske høye forventinger til dette. Stykket handlet om en gullkrage blomst med en kromosomfeil. Han står sammen med bestevennen sin gresstrå, mens han drømmer om å møte en annen blomst før sommeren er over.
Stykket var laget slik at det var et hvitt lerret, med bildet av et gresstrå, hvitkrage, gullkrage og løvetann som kom litt inni stykket. Skuespillerne stilte seg foran hver sin rolle. Vi synes det var utrolig bra laget og veldig underholdene. Bak stykket var livet til en blomst. Regissøren hadde begynt å tenke på hvordan det var å være en blomst, hvordan det måtte være å ikke kunne bevege seg, med gressklipper og alt mulig.
Dette fikk meg til og virkelig tenke over hva en blomst tenker og hvordan det er å være en blomst. I løpet av forestillingen la vi også merke til at blomsten med et kromosomfeil, hadde ganske mye selvtillit til tross for at han ikke var gul slik som alle andre gulkrage blomster.
Vi i SUS var utrolig fornøyd etter denne forestillingen. Den ga oss en god latter, og var egentlig ganske barnslig i seg selv, men det at det var mennesker som var blomstene slik at det var mye snakking også var veldig bra. Dette førte til at det ble mer liv i teaterstykket, og fikk oss til å leve oss veldig inn i stykket.
Før den begynte tenkte jeg at det ville bli litt kjedelig ettersom at den skulle vare i 45 minutter, men den gikk utrolig fort og var ferdig før jeg ante det. Jeg kjedet meg ikke i det tatt under forestillingen, og kunne gjerne sett den flere ganger. Dette tyder på at de har et spennende innhold, og er flinke til å gjøre slik at det aldri blir kjedelig.
Alle i SUS er enige om at den virkelig levde opp til forventningene våre, og ettersom at vi er 15 år tenker jeg at målgruppen kan være opp til 15 år, og ikke bør være på 12. Denne var absolutt ikke barnslig selv om ideen i seg selv er litt barnslig.
Vi velger å gi dette stykket full pott, fordi vi ikke finner noe som er negativt og var utrolig fornøyd etter forestillingen.
Varighet: 45 min Målgruppe: 8-12 år
Tekst: Lise Driveklepp