To ulver er en fortelling basert på gamle myter og historier fra amerikansk urbefolkning.

Denne versjonen er med mange forskjellige karakterer som man kan finne rundt omkring. En selskapssyk hval, en kråke med kols, en DJ-blekksprut, to rappende kakerlakker og mange mer. Fortellingen har et sterkt moralt kompass som styrer gutten mot godhet.

 Handling

Historien handler om en 10 år gammel gutt som er eldst i en søsken flokk på tre. Han har skilte foreldre og lever med moren sin. Siden faren er ute av bildet så blir det lagt mye press på den eldste sønnen til å hjelpe til hjemme. Han ble lei av å bare være snill så han stjeler flere tusen kroner fra moren sin. Når moren finner ut at han har stjålet blir hun rasende. Gutten rømmer ut i skogen midt på natta. På turen møter han mange rare dyr som ikke er helt normale. Han møter blant annet en kråke som røyker, en bordtennis frosk og to rap kakkelakker (personlig favoritt). Rap kakkelakkene lærer han en viktig lekse om livet. Etter det møter gutten moren sin og alt går bra til slutt.

Formidlings måte

Forestillingen var satt opp som en eventyrfortelling med rap, beatboxing og live-looping. I tillegg til musikken var historien nøye koreografert med bevegelser og lydeffekter fra beatboxinga. Den er rettet mot yngre barn, men vi mener at den kan passe for alle aldre. Den var svært underholdene selv om mange av vitsene var ment for yngre barn var det også noen vitser kanskje ikke alle barn hadde forstått. Rappen, beatboxinga, live-loopinga og koreografien var også veldig imponerende og profesjonelt.

Budskap

Budskapet i forestillingen er å være snill gjennom å passe på å ikke dyrke de dårlige følelsene. Du har to ulver inni deg, og du velger selv hvilken du mater. Den du mater «vinner» og er med på å påvirke hvordan man oppfører seg. Forestillingen er skrevet og framført av DJ og beatboxer Beatur og slampoet, rapper og skuespiller Taro Vestøl Cooper.