Varighet: 60 min
Målgruppe: 10 år og oppover
Til fyretTil fyret er et stykke som er basert på en av romanene til Virgina Woolfs. Dette handler om familien Ramsey som har et sommerhus ved kysten. James som er den yngste sønnen har veldig lyst til å dra ut til fyret. Været ser ikke lovende ut, men moren vil ikke at James skal miste håpet.
Før selve stykket begynte, fikk vi se en film som var relatert til stykket. Mye av det vi så på filmen, kjente vi også igjen i stykket.
Jeg vil si at budskapet i denne forestillingen var å vise at man må ta vare på øyeblikkene fordi du vet aldri når man dør. I tillegg merker vi også at faren begynner å angre på at han ikke tok med James ut til fyret når han var liten, fordi da James er 16 år vil han ikke ut dit. Det er tydelig at de har prøvd å gjøre innholdet barnslig slik at det skulle bli lettere å forstå, men jeg følte ikke at de klarte det.
Det er en lang historie som skal fortelles på kort tid, og man må virkelig konsentrere seg for å klare å henge med i stykket. Personlig synes jeg det er et utrolig bra budskap i dette stykket, men føler at de sliter litt med å formidle det slik at det er lett å forstå. Noen ganger følte jeg at det kunne bli litt mer useriøst, enn hva det egentlig burde vært, i lengden ble det også ganske kjedelig å se på.

Vi SUS var så og si enige etter denne forestillingen, og følte ikke at dette stykket var noe særlig for oss. Stykket ble langt og kjedelig, i tillegg var det rotete og vanskelig å virkelig forstå budskapet. Derfor har vi bestemt oss for å gi dette stykket 2 teatermasker.

Tekst: Lise Driveklepp 
Bilder: Showbox.no