I går (28.11.2017) så vi åpningsforestillingen for showbox 2017, som var “The Basement” av den nederlandske gruppen De Dansers. Det var en energifull opptreden med mye bruk av moderne dans med innslag av sang og musikk.

Forestillingen handler om seks trøblete ungdommer, som har stengt seg ute fra alt og alle. Dansen og musikken samsvarerBilderesultat for the basement de dansers med følelsene til karakterene, enten de er glade og positive, eller frustrerte og redde. Vi kan se hvordan menneskelig kontakt kan føre til samhold og motvirkning av mistanke til omverdenen.

Før forestillingen var vi spente på hvordan de skulle benytte seg av både musikk og dans og vi gledet oss til å se den første forestillingen som skulle starte hele uka. Vi tenkte at siden det var det første på programmet, kommer den til å være noe for seg selv, noe den virkelig var.

Dansen kildret kjærlighet, vennskap, krangler og alt i mellom. Stemningen og musikken ga en spennende og opphisset atmosfære. Det var en spenstig, teknisk og interessant koreografi med mye par- og gruppedans.

Rett etter forestillingen følte vi oss positivtBilderesultat for the basement de dansers overasket, energiske og inspirerte. Som sagt tidligere var den virkelig noe for seg selv. Det som gjorde den enestående var at danserne fungerte både som skuespillere og musikere, og måten de byttet roller flytende gjennom forestillingen.  Dette gjorde at oppsetningen føltes meget dynamisk.

Even og Simon, SUS 2017