Varighet: 45 min

Fra 13 år
Utøvere: Anders Rummelhoff, Håkon Mathias Vassvik, Kim Atle Hansen
Lys og tekniker: Kristjan Belgau
Regi og manus: Jarl Flaaten Bjørk
Scenografi: Jennie Hagevik Bringaker
Dramaturg: Carl Jørn Johansen

”Ble du provosert nå? … Nei? … Nei, da fortsetter vi bare da.” Med et glis om munnen er dette det første skuespillerne sier etter å ha vist fingeren til publikum. Uten Genser er etter vår mening en tankevekkende og annerledes måte å få folk til å diskutere og reflektere.   

Vi skjønner at denne forestillingen har like mange oppfatninger som folk i salen, og det er en av grunnene til at den er kul og unik. Opplevelsen hadde nok vært annerledes hvis vi hadde sett den med andre elever, for vi var de eneste ungdommene i salen. Ingen sa noe, og vi ble i grunn usikre på om stemningen var god eller dårlig. Allikevel fikk vi stort utbytte av forestillingen.

Noen vil kanskje si den er teit, men der må vi si oss uenig. På skolen er det vanlig å banne, gjøre narr av folk og presse noen til å gjøre noe de ikke vil. Forestillingen tar faktisk opp et viktig tema på en måte som får alle til å følge med hele veien. Dessuten er voksne menn som praktisk talt driter seg ut foran en haug med ungdommer vanskelig  å ikke le av.

Nei, det provoserte oss ikke at de kalte oss ”hore” eller siktet på oss med vannpistol. Det føltes heller ikke krenkende. Lengden på noen av scenene var det som provoserte oss mest til slutt, og det ble slitsomt i lengden. Vanligvis hadde dette trukket den ned, men i denne sammenhengen tror vi det er nettopp det som er poenget – å teste grenser.

Alt i alt syntes vi denne forestillingen traff målgruppen som et skudd, tar opp viktige temaer og leder til diskusjon enten du liker forestillingen eller ikke. Dette gjøres på en vågal og morsom måte. Dette likte vi!