https://www.scenekunstbruket.no/wp-content/uploads/2024/02/9070-300x200.jpeg
Bilde tatt fra showbox sidene. Flere bilder, samt beskrivelsen av forestillingen finner du her.

Skrevet av: Jan Sobrie
Ny engelsk versjon av Oliver Emanuel
Regi: Lu Kemp
Lysdesign: Ben Ormerod
Skuespiller: Joe Arkley
Teknikker: Andy Gannon
Varighet: 45 min
Fra 14 år pga at forestillingen spilles på engelsk
Forestillingen startet med en mann som kom klatrende ned benkeradene i salen mens han nynnet kjenningsmelodien til supermann. Da skjønte vi raskt han skulle forestille et barn. Han klatret over folkene i salen, og kom tilslutt fram til den eneste kulissen i rommet som var en pult midt på scenegulvet. Han forklarer raskt at han står på skoletaket, og er i ferd med å hoppe.
Titus var en spennende forestilling med bare en skuespiller, Joe Arkley. Som hovedrollen, Titus, snakket han om ting han hadde opplevd. Etter han hadde snakket en stund ble det klart at han ikke kom til å gjøre stort annet, og i hvert fall jeg ble redd for at det skulle bli kjedelig. Det viste seg å være unødvendig bekymring, fordi tingene han fortalte var så spennende at jeg nesten ikke merket at tiden gikk.
Skuespilleren snakket klart og tydelig med en fin engelsk aksent som var lett og følge med på. Han var veldig flink til å variere stemmen sånn at han fikk fram forskjellene i det han fortalte. Det ble spennende i det han skiftet mellom å fortelle om ”opplevde minner” og fra nåtiden på skoletaket. Det som trekker litt ned er at det ble litt forutsigbart noen steder. Man ble ikke virkelig redde for at han faktisk kom til å hoppe. Noe av spenningen ble borte, og vi i sus fikk ikke den ”wow” følelsen da vi kom ut av salen.
Hadde ikke forestillingen vært på engelsk, hadde nok mange yngre også likt den. Den tar opp opplevelser som både unge og eldre kan kjenne seg igjen i. Alt i alt var det en bra forestillingen som virkelig er verdt å se.
Vurdering :