Varighet: 40 min

Målgruppe: fra6 år
Koreografi/regi: Hege Haagenrud

Dansere: Maria Freyvoll og Marie Male Kalstø

Dramaturg: Mads Sjøgård

Komponist: Rebekka Karijord

Lyddesign: Erik Hedin

Video: Vibeke Heide

Scenograf: Signe Becker
Foto: Siren Lauvdal
Endelig, endelig en forestilling som innser at dans for barn egentlig er kjedelig. Denne forestillingen oser selvironi. Det er en av hovedgrunnene til at dette ble så bra. Forestillingen starter med to dansere som danser vakker, rolig ballett. Heldigvis tar det ikke lang tid før det bryter inn barnestemmer med sitater som; ”dette er kjedelig” eller ”jeg skjønner ingen ting, jeg”, og det er helt riktig, det er kjedelig og man skjønner absolutt ingen ting.
Forestillingen er en skikkelig kreativ måte å introdusere små barn for dans, men den fungerer minst like godt for de eldre. Her lager barna forestillingen. De sier rett ut hva de mener og hva de vil se. Danserne gjør sitt beste, uten at det gjør barna fornøyd. Dette er kjernen i forestillingen. Barna sier hva de vil ha. Danserne prøver å oppfylle dette. Dette er nytt, spennende og ikke minst kreativt og det funker. Det funker skikkelig bra.
Publikum i salen ler, mye, inkludert meg selv. Blant de mange kommentarene, kommer det en rekke gullkorn fra barna, og det virker så naturlig. Det er barn som sier sin mening, de sier den rett ut.
Alt i alt er dette en morsom forestilling som treffer målgruppen ekstremt bra, men i tillegg treffer den langt utover det. Den førsteklassen som var i salen, var de som lo mest og høyest, og det er mer enn nok later til å få meg overbevist om at målgruppen liker det de ser. I tillegg er dette en forestilling som både underholder barna på en glimrende måte og som får de litt eldre til å tenke over hva slags forestillinger barna egentlig vil se. Barn er kritiske, de vet hva de vil ha. Dere som bestemmer hva barn og unge skal se har virkelig godt av se denne. Forestillingen burde vært obligatorisk for alle dere. 
Forestillingen er så vellaget, alt er så logisk, ting sitter så bra sammen. Vi i SUS er strålende fornøyd med resultatet og dette er en av de desidert beste forestillingene hittil. Jeg kan dessverre ikke gi den noe høyere ”rating” en fem, noe den fortjener. Takk Hege Haagenrud, Maria Freyvoll,  Marie Male Kalstø
 og alle de ni barna.