Varighet: 45 min

Fra 6 år
Konsept, manus, regi: Katrine M. E. Strøm
Komponist: Håvard Lund
Scenograf, kostymer: Ingunn Sønsteby
Dansere/koreografer: Maria Henriette Nygård, Ane Evjen Gjøvåg, Åse Marie Rannestad
Lysdesign: Thomas Bendiksen
Lyddesign: Alexander R. Hansen
Elektronikk: Are Simonsen
Markedsføring/ grafisk design: Svein Spjelkavik
Syerske/ regnskapsfører: Anne Kari Spjelkavik
Snekker: Sindre Nicolaisen
Foto: Mariell Amelie Lind-Hansen
Make-up: Ole Elias Høve
Figurteatret i Nordlands stab er: Ing Randi Johansen, Anne Sørfjell, Jan Erik Skarby, Geir-Ove Andersenog Preben Faye-Schjøll
https://www.scenekunstbruket.no/wp-content/uploads/2024/02/Bakeriet_21-300x200.jpeg
Foto: Mariell Amelie Lind-Hansen

Bakeriet er en, bokstavelig talt, velduftene forestilling der flinke, synkroniserte dansere og en gripende historie gjør at det er en ren nytelse å se på.
Det første som slo oss var hvor pen scenen så ut og det føltes som å gå inn i et ekte bakeri. Alt stod i stil, og kostymene gjorde at danserne så identiske ut – akkurat som dokker. Kjøkkenbenken som stod i sentrum av scenen var også utrolig kul for den sluttet ikke å overraske oss med de mange skuffene med blant annet lys, lyder og en gigantisk slikkepott.
Bakeriet tar for seg et viktig tema, nemlig ensomhet. Inger Hagerups dikt ”Det bor en gammel baker” er inspirasjonskilden til forestillingen og selv om vi visste dette på forhånd og skjønte det kom til å ende trist, ble vi overrasket over å bli rørt mot slutten. Det er tatt i bruk mange smarte og morsomme virkemidler som deigen som overhevet og da de fikk støt. Den treffer også målgruppen (6 år og oppover) samt voksne og ungdom, i hvert fall slik vi oppfattet det.
En annen ting som gjorde Bakeriet bra er hvor synkroniserte danserne er. De beveger seg perfekt og presist i forhold til hverandre og lydene som er spilt inn på forhånd. Veldig imponerende og kult å se på. Et klart høydepunkt var den deilige pepperkakelukta som fylte salen etter hvert som kakene ble stekt i ovnen. Det gjorde opplevelsen ekstra minneverdig!                                   
Vi synes Bakeriet var en flott forestilling, og ble nesten litt skuffa over at det var over så fort. Det er ikke alle forestillinger som er underholdende hele tiden, men det var denne. Vi gikk ut av salen rørt, begeistret og med en ekstrem lyst på pepperkaker. Vi håper at så mange som mulig får oppleve Bakeriet, for dette var bra!