Sécica er en afrikansk musikkgruppe som fokuserer på folkemusikk fra Senegal, Mali og Elfenbenskysten.

Sellou Blagone (vokal, perkusjon og dans) , Ibou Cissokho ( kora og vokal) , Sidiki Camara (perkusjon, ngoni og vokal) var de talentfulle musikerne som holdt konserten for oss.

De jobber sykt bra sammen og den kjemien og måten de har det gøy på kan ikke måles. 

 

Artistene hadde mye kunnskap om instrumentene og sangene, som de lærte oss litt om underveis i konserten. Det var veldig gøy å lære om en ny type musikk som vi (bloggerne) ikke kan så mye om fra før. De hadde en fin atmosfære som passet godt med de forskjellige sangene de spilte. De klarte å holde publikum interessert gjennom hele forestillingen ved hjelp av dans, gode forklaringer av instrumenter og allsang. De hadde gode vibber og virkemidlene i bakgrunnen spilte en stor faktor i opptredenen.

 

Selv om vi likte forestillingen veldig godt, tror vi ikke at alle hadde samme opplevelse. Vi syns at noen i publikum var lite engasjert i forestillingen fordi de tok artistene og oppfordringene til allsang dårlig i mot. Det var mye uro i salen, fordi noen var opptatt av forskjellige ting som ikke var relevant til forestillingen.  

Vi skulle gjerne ønsket at konfransierene hadde introdusert musikerne litt bedre, og for eksempel at to av musikerne tidligere har spilt med artister som vi kjenner til, som Karpe og Selma French Bolstad. Da hadde det nok vært mer spennende og gøy for publikum.

Vi synes hvertfall at forestillingen var veldig kul og vi hadde likt å se dem live igjen!

Sécica 

Foto: Marthe A. Vannebo, DKS Oslo

Skrevet av: Rebecca, Linnea og Johanne (14 år)