Vi har sett forestillingen en spurv og en diva. Den handler om den franske artisten Édith Piaf, med kallenavnet Spurven, og den syngende filmstjernen og divaen Marlene Dietrich. De var begge superstjerner i sin samtid. De to verdenskjente artistene levde begge et liv i rampelyset, og blir sterkt assosiert med tiden rundt 2. verdenskrig. Piaf kom fra fattige kår i Paris og Dietrich fra overklassen i Berlin. De var totalt forskjellige i uttrykk, bakgrunn og stil, men utviklet likevel et nært vennskap som varte livet ut gjennom musikken. 

I denne forestillingen så var det Britt-Synnøve Johansen som spilte Marlene og Eva Bjerga Haugen som spilte Édith. De var veldig flinke til å synge og hadde innlevelse i skuespillet. Aldersgruppen er 13-19 år. Vi synes at dette passet veldig godt, fordi de som er mindre hadde nok kjedet seg fordi det var mye musikk. Det var også en del banneord som ble brukt, og humor som barna ikke hadde forstått. Denne forestillingen hadde passet voksne bra, fordi de skjønner temaet. 

Vi synes at det var litt lite variasjon, det var for det meste sang og skuespill. Det som var kult var at det var live musikk. Det var både piano og kontrabass på scenen og det passet bra til konseptet. Det var veldig gøy å se hvordan de blendet sammen skuespill og sang. 

 

Skrevet av Ilwad & Yve Helene