Tabanka 2

Tabanka ensemble fremfører en energisk danseforestilling med inspirasjon fra reggae og etnisk dans og rytmer.

Forestillingen begynner med et vakkert afrikansk preget scenebilde der en enkelt danser skaper en magisk stemning. Denne oppsetningen utmerker seg med et smittende humør og serdeles kraftfulle og dyktige dansere. Kunstnerisk ansvarlig Thomas T Prestø hadde en fin innledning der han la vekt på inspirasjonen fra sine forfedre helt tilbake til slavetiden. Forestillingen var en hyllest til dette ensemblets felles røtter. Han beskrev sitt folk som sterke overlevere som tross umenneskelig kår lot både sangen og dansen få plass i tilværelsen.

Dette var en innholdrik og kraftfull forestilling, med et sterkt og samkjørt ensemble. I diskusjon etter forestilling delte gruppen seg, der noen mente at koreografien ble litt ensforming og dermed føltes forestillingen litt i lengste laget. Den andre halvdelen var bergtatt fra start til slutt.

For å yte denne forestillingen full rettferdighet bør det være en god lysrigg, da dette var en viktig del av opplevelsen. For å få fullt utbytte anbefaler vi tid til forberedelse som gruppa byr på, og tid til en god prat i etterkant. 

Forestillingen skaper god stemning, er vakker og etterlater publikum både oppstemt og opplyst.

 

Hvis du ønsker mer informasjon om forestilingene se Marked for scenekunst.

Vi påberoper oss ingen fagligekspertise, men skriver i samarbeid om våre opplevelser fra forestillingene på markedet for scenekunst. Klem Sceneliv 360°