Oss to -en énmannsforestilling

vi har nå sett forestillingen «Oss to». Det er en forestilling hvor Rasmus Jørgensen forteller om hans første kjærlighet. Denne forestillingen består av sang og fortelling med veldig morsomme bevegelser som speiler hans 16 år gamle seg. Forestillingen er humoristisk . Den viser noe jeg tror de fleste kan kjenne seg selv igjen i. Jeg så noen av publikummerne på Jørgensens alder syntes det var litt ekstra morsomt med de kjennetegnene fra tiden han fortalte om.

Han snakket mye om hva som var kult på den tiden og hvordan de «tøffeste» guttene var. Rasmus byttet på og fortelle historien og å vise oss med sang og scenarioer, på en morsomt leken måte som også viser litt forskjellene mellom ungdommer da og ungdommer nå.

Stykket ble spilt på blackbox teater og er ment for aldersgruppen 12+. stykket er 25 minutter langt, men jeg føler jeg kunne ha sett på langt lengre. Lyden var virkelig med og sette stemning og gjorde stykket langt mer dramatisk, lydtekniker er Fredrik Fagerli Dahle.

Han, et miksebord og et mikrofonstativ var det som var på scenen. Rasmus brukte visualisering for og vekke historien til live, med et bemerkelsesverdig tenårings-likt kroppspråk.

Ungdommene da har også mye tilfelles med ungdommene nå. Ungdommer da som ungdommer nå kan fort bli håpløst forelsket. I dette stykket handlet det mer om hvordan han falt for jenta, og ikke så mye om hva som skjedde etterpå. Det hadde sikkert vært morsomt om han også hadde inkludert noe mer detaljer mot slutten av fortellingen.

Jeg synes forestillingen var utrolig underholdene fra start til slutt. Skuespilleren fremstilte rollen på en imponerende god måte som gjorde hele showet. Jeg ble positivt overasket av enkelheten og hvordan han fremstilte historien på en interessant og spennende måte. Jeg hadde ambefalt dette stykket til ungdommer fra 8-10 tirnn.