Ide/konsept: Katja Brita Lindeberg

Regi: Katja Brita Lindeberg


På scenen: Dagfinn Tutturen


Komponist: Martin Mulholland


Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen


Kostymedesign: Thale Kvam Olsen


Rekvisitter: Thale Kvam Olsen og Katja Brita Lindeberg


Scenografi: Ørjan Wiklund


Øye utenifra: Kjersti Haugen


Foto: Elen Sonja Klouman


Co-produsent: Teaterhuset Avant Garden

 

“Om bare Lyseblå kunne bli superhelt” handler om en gutt som er redd og ensom. I skolegården står han ofte alene og de andre ungene plager han. Han får ikke lov til å være med på å spille fotball, for det er han for dårlig til. Han tør ikke å snakke med lærerene, og mamma og pappa blir bare skuffet og lei seg.

Lyseblå sin store og drøm er å bli superhelt, slik at lærerne og de andre barna skal se at han ikke bare er en pyse. Han vil bli en helt som ingen kan være slem mot. Han skal være tøff, modig og skal hjelpe de i nød. Selv om han selv er i nød, men det er det ingen som vet.

I stykket ble det tatt opp viktige temaer som hvordan kjønnsroller og stereotyper påvirker unge gutter. Det som det var mest fokus på var mobbing. Vi syntes dem formidlet dette på en god måte som ikke var altfor pedagogisk ved å la barna svare på hva som var riktig og galt. Det var et seriøst tema, men samtidig underholdene for barn, unge og de fleste voksne.

Det var morsomt hvordan Lyseblå lekte med superhelfigurene sine, og hvordan det reflekterte tilbake på situasjonen han selv var i.

De minste blant publikum var svært involvert, noe vi synes var veldig bra. Koselige kommentarer fra barna som vi spesielt la merke til var “Du kan bare være deg selv” og “Du er super nok for meg.”

Det var kun én på scenen, altså Lyseblå. Han er en dyktig skuespiller og satte seg godt inn i karakteren. Det var veldig troverdig, spesielt for de ynsgte. Bruken av effekter, lyd, lys og musikk passet godt sammen. Til tider kom noen scener som ga oss en ekkel følelse. Vi syntes derfor stykket passer for barn fra 7 år og oppover.