”Natten den 28.Februari” handler om den svenske Sara og hennes teori om at verden skal gå under. Vi befinner oss på 1980-tallet i Karriveien i Sverige. Mange dårlige hendelser skjedde i Sara sitt liv på den tiden, som gjorde henne ensom og trist. På det samme tidspunktet så var hele Sverige i en stor depresjon. På grunn av hendelser som drapet på statsministeren, Tsjernobyl-ulykken og mislykket oppskytningen av romrakett i USA.

Da statsministeren i Sverige ble drept ble faren til Sara utkalt for å etterforske drapet. Han ble helt oppslukt og besatt av denne saken. I tillegg hadde Saras foreldre nylig separert seg. Oppe i alt dette var Sara sikker på at hun var gravid. Med moren borte og faren opptatt med etterforskningen hadde Sara ingen å snakke med. Over 20 år senere ser vi Sara gå i begravelsen til faren, og ser tilbake på sin ungdomstid punker.

De viste stykket på en spennende og humoristisk måte, selv om det var et ganske seriøst tema. Siden mye av humoren var om ting som skjedde og var typisk for 80 –tallet, så var det en del vi yngre ikke helt forsto. De brukte mye musikk som var veldig fengende. Ble også imponert av rekvisittene og skuespillerprestasjonene. De levde seg godt inn i rollene som gjorde at publikum fulgte med og følte med de ulike karakterene. Det var også interessant at det var mange flerkulturelle karaterer.

Mye av humoren spilte på ting som var typisk for 80-tallet, så derfor tror vi dette er et stykket som passer for de som levde på den tiden. Allikevel likte vi den siden vi kunne kjenne oss igjen i noen av rollene ettersom at vi selv er ungdommer. Selv om man var ungdom da eller nå i dag, så går man fortsatt igjennom mye av det samme. Siden vi ikke kunne så mye om historien til Sverige fra før av, så lærte vi derfor mye nytt.