Mandarinsaft var en musikalsk opplevelse både for små barn og voksne. For å komme inn i det musikalske show måtte man bruke fantasien sin. På begynnelsen spilte han ene på piano, mens den andre spilte på gitar. Etter hvert begynte også den andre å spille på gitar og piano ble ikke brukt noe lengre. Den første sangen het ‘’sang te sola’’. Som man ser i tittelen handla den om sol og varme dager.

Mandarinsaft består av Even Moen Jenssen og Bendik Ulla. De ønsket at alle skulle bli fylt av glede og fantasi. Gjennom hele forestilling hadde de alltid god kontakt med publikum. Det var bra stemning mellom artistene og barn. Ungene hadde det gøy og stilte mange spørsmål knyttet til historiene som de hadde fortalt. Historiene handlet om at i den hemmelige hagen finnes det et tre som apekatten klatrer i  hver dag for å drømme seg bort og fantasere. Den første historien handlet om hvordan en storebror behandlet lillebroren sin. På slutten av fortellingen, sa de til barna at dette var ganske dårlig gjort, og at sånn kan man ikke behandle brødrene sine. Låten knyttet til denne historien heter ‘’Lillebror’’.

Etter sangen valgte Even en av barna som ville hilse på apekatten. Det gjorde at andre barna begynte å skrike at det var de som var først. Da sa Bendik at de kunne få hilse apekatten etter forestillingen, og det ble stille igjen. Da begynte de å spille tredje låte sin denne dagen, som het ‘’Skitur’’. Sang handlet om turer og naturen, mens de holde på å spille, klappet vi i hendene i rytmen. Da sangen ble ferdig, fortalte den ene mannen en historie fra da han var 5 år, og skulle på fisketur med onkelen. Han ble med, selv om han var ikke så glad i fisk. Barna hørte godt etter og man fikk inntrykk at de var spente.

‘’Fiskelykke’’ var den nest siste låten vi hørte på, den handlet om fisketuren, og om at onkelen hans var glad i å fiske og å spise fisk, mens han istedenfor likte mest pizza. På den siste sangen ‘’godteri’’ som var en rocke sang, fikk barna være med og spille på luftgitarene sine. Even og Bendik passet hele forestillingen på at alle barna skulle ha det gøy.  På slutten av showet ville de vise til oss en trick, men apekatten var lei seg og ville ikke gjøre noe. Så for å få ham til å fly måtte alle lage vind lyd.

Jeg synes det så ut som at barna hadde det kjempemoro både på grunn av artistene og låtene som omhandlet tema for de yngste: humor, lek, relasjoner og følelser.

Skrevet av Wiktoria Kaszuba (Wiky).

Foto: Jan Frode Haugseth