Bilderesultat for make me dance panta reiI går stod mange forestillinger på planen. Blant dem var dansekonserten «Make me Dance», som var en forestilling framført av Danseteateret Panta Rei, som her var fire personer, tre dansere og en DJ. Gjennom egenkomponert musikk og dans framførte de historier om fortiden, hvordan de hadde kommet inn i dansemiljøet og andre morsomme historier.

Før forestillingen stod vi undrende om vi selv måtte danse, tatt til betraktning tittelen på stykket «Make me Dance». Når vi kom inn i salen ble vi møtt av joviale og glade dansere, og ble henvist sitteplasser ute på dansegulvet. Åpningscenen startet med at alle tre danserne danset energisk med hverandre, mens DJ’en lagde egen musikk fra anlegget bak i den lille salen mens danserne danset til den. Utover gikk de tre danserne over til en solodans hver, hvor den som danset ble presentert av en av de andre som ikke danset. Dette kombinerte de med å danse både sammen og alene, og publikum virket imponert. Etter hvert som forestillingen gikk videre, ble publikum også mer og mer involvert i selve framføringen, blant annet med at vi fikk spille inn vår egen melodi og musikk på anlegget til Dj’en, og at alle sammen også fikk sjansen til å danse på slutten.

Bilderesultat for make me dance panta reiAltså ble vi besvart på om vi måtte danse selv, noe som vi gjorde til en viss grad, «heldigvis» for oss som kanskje gruet oss litt til nettopp dette. Allikevel fant vi ut at dette ikke var noe å grue oss til, ettersom det var stor frihet til hvordan man ville danse, og man kunne slippe seg løs til den grad man ville. Det som jeg synes var bra med dette stykket, var det at vi også fikk et innblikk i dansernes personlighet og personlige opplevelser, ikke bare dansing. Her tror jeg at publikum også fikk et personlig forhold til stykket, og at de fleste gikk ut med en følelse av at de også var tilknyttet forestillingen. En ting som vi kanskje gjorde at det ble så bra som det kunne ha vært, var at det ble litt repetitivt og litt mye bruk av de samme dansetrinnene. Men, alt i alt en veldig fin danseforestilling.

Håkon, SUS 2017