Gräs

Barnehagebarna sitter som tente lys mens de følger med på tre utøvere opptre rundt på en scene fylt av gress. Utøverne har bakgrunn i dukketeater, sirkus og dans, og dette gjør at forestillingen får et mye bredere spekter, og holder forestillingen interessant gjennom hele opptreden.

Å holde oppmerksomheten til barn i en alder av 4-5 år er vanskelig, men utøverne i Gräs klarer dette utrolig bra! «Er det ferdig snart?» sa en liten gutt da det akkurat starta. Senere sa den samme gutten «Dette er så morsomt!». Jeg tror barna elsket denne forestillingen, selv jeg syntes den var fin å se på.

Det var ikke noen bestemt handling som gikk gjennom hele forestillingen, men dette er kanskje like greit. Forestillingen var like morsom og spennende å følge med på, selv uten å ha så mye prating eller handling. Det var nesten som det var tre venner som bare lekte rundt i en hage.

Scenen er dekket av en gressmatte, og en lastebil lagd av gress står halvveis inne på scenen. Bak er det en gresstunnel der et utrolig stor dukkeben stikker ut av den ene åpningen. De bruker disse estetiske virkemidlene på en bra måte og rekvisittene spiller ett puss på perspektiv. Dette gjør forestillingen interessant, og får publikum til å bruke fantasien.

Tusen takk til Claire Parsons Co. og Marionetteatern for en flott og interessant forestilling, som fikk oss til å forstå at en forestilling trenger ikke å ha en bestemt mening hele tiden.