FRIKARs_Leahkit_FotoCathrineDokken_MotivHallgrimHansegårdVassprut-2

Leahkit var den siste forestillingen vi så på onsdag, alle syntes det var en spennende opplevelse. Leahkit er nordsamisk for ‘å vera til stades’,

Hallgrim Hansegård koreografen for fairitale i eurovisjon 2009, har nå jobbet sammen med joikeren Torgeir Vassvik for å skape en vaker blanding mellom samisk joik og norsk folkedans. Det hele begynner med Hallgrim som tenner et bål og danser etter flammene, lage musikk med kroppen som å trampe og klappe, etter litt kommer Torgeir og synger og spiller instrumenter. Det føles som det starter med rivalisering deretter samspill.

 

Stykket har imponerende variasjon på musikken og dans, fra bare sang til gitar, trommer og perkusjon. Både musikken og dansingen var vakker. Det er også mye arbeid som har vært med i denne produksjonen, som å lære en times koreografi og alle sangen. Flere av oss likte det men den har en litt treg start så unge barn kan miste tålmodigheten. Hvis du er interessert i kultur eller bare masse fin musikk og dans er denne perfekt for deg.