Konflikten er en forestilling, i dag fremført av Mads Sjøgård Pettersen. Den handler om konflikten mellom Palestina og Israel. Den er skrevet på bakgrunn av 2 reiser og 37 intervjuer. Det er en monolog med masse informasjon om historien om Israel-Palestina-konflikten.

Vi kommer inn i en sal og setter oss i et amfi. På gulvet på scenen er det skrevet navnene på en del land og det er tegnet en stor firkant hvor det står Palestina. Mads peker på de ulike landene når han forteller om dem, som gjør at vi får et bra forhold til landene som er med.

Det er veldig mye fakta i denne forestillingen fordi det er få som vet mye om de to landene, Palestina og Israel. Som Mads sier er grunnen til at han ville begynne å jobbe med denne forestillingen at han ikke hadde nok kunnskap om det som har foregått i Midtøsten. Det er bra at det er med masse informasjon så vi får vite akkurat hva som har skjedd. Men det kan bli litt mye og tung informasjon på en gang, som gjør at jeg detter litt ut.

Mads Sjøgård Pettersen har en veldig god innlevelse når han snakker. Det virker som om Palestina og Israel er noe han virkelig har mye kunnskap om og virker interessert i. Han har også god kontakt med publikum, som gjør at jeg klarer å henge med hele tiden. Han leser fra noen bøker underveis når han skal si mye. Flere av SUSerne syns dette er et bra virkemiddel som gjør at det blir litt variasjon. Selv sier han at han gjør det fordi han kun har hatt en uke på å øve og at det vanligvis ikke er med. Min mening er at det burde være med hele tiden for å vise at her kommer fakta rett fra boka.

Mads forteller om en av reisene sine til Israel, helt i starten. Jeg syns den burde vært litt tydeligere med gjennom hele forestillingen. Det hadde gjort at jeg hadde klart å følge med bedre.

For meg ble forestillingen litt som en forelesning eller presentasjon, men når det er sagt en veldig bra presentasjon. Hadde dette vært en forelesning i en time, hadde det vært årets time.

Et minus med hele opplevelsen var at det var ganske vondt å sitte i amfiet. Det var veldig hardt for rumpa og vondt å ikke ha støtte i ryggen. Og det sier jeg, som er 15 år…

Uten å røpe for mye er slutten min favorittdel. Den gjør at jeg blir litt rørt og glad. Det er en bra slutt på forestillingen, samtidig som det er starten på noe større.

Målgruppen er fra 15 år, noe jeg syns passer veldig bra. For meg som akkurat er 15 ble det litt kjedelig med så mye fakta, særlig når jeg hadde lite kunnskap fra før.

 

Tekst, ide: Torstein Bjørklund
Tekst, ide: Kristine Klubben
Skuespiller: Mads Sjøgård Pettersen
Regi/Instruksjon, tekst, dramaturg: Mads Sjøgård Pettersen

Fra 15 år

Litt info om forestillingen: http://www.showbox.no/pub/showbox/shows/?aid=1199&cid=39&viewall=1&eid=1200

 

Ida Ramstad, SUS