Livmødre – Mamelukk Dansekompani

Denne forestillingen gledet vi (bloggerne) oss veldig til å se. Vi hadde en del forventninger til denne forestillingen, og den var nok stikk motsatt av det vi så for oss, men ikke nødvendigvis på en dårlig måte.

Vi hadde sett for oss at vi skulle møte tradisjonell musikk og bunader. Vi tenkte også at de skulle ha på vulva kostyme, og at de skulle tulle mye mer. I hodene våre hadde vi tenkt at det skulle bli mye mer bokstavelig, men det var mer metaforisk enn vi hadde tenkt.

 

Vi synes at denne forestillingen var veldig kul, og at damene som hadde den var ordentlig flinke. De satte et veldig fint perspektiv på hvordan det er å være en kvinne, og hvordan det er å ha kvinner rundt seg. De hadde masse innlevelse. Det så også ut som at de koste seg på scenen. I “Livmødre” viser de hvordan kvinnekroppen utvikler seg i sin månedlige syklus. Vi får se sterke danser om mensen, det å ha barn og om eggløsning. Musikken, dansen og lyset passet veldig bra sammen. Det var kult å se jenter danse hallingdans. Denne forestillingen viste mye “girlpower”. 

 

Sangene som de danset til ble lagd i mens vi så på, og det var veldig fascinerende å se på. 

 

Selv om vi digget forestillingen, så var det litt vanskelig å tolke hva de egentlig mente. Vi syns at aldersgruppen burde være fra 14-100 fordi vi tror at de som er under 14 ikke forstår så mye av hva som egentlig skjer.

Livmødre

Fotograf: Vegard Breie

Skrevet av Liv og Sunniva (14 år)