“I havets favn”er søskenparet Andreas og Julie Rokseth som snakker om besteforeldrenes historie gjennom musikk. De snakker blant annet om deres og andre familiemedlemmer sine opplevelser gjennom livet.

 

Denne konserten skal jobbes med av scenekunst produsent Vibeke Rullestad, og musikkprodusent Ragnhild Vreim Tvedten. Dette er fordi denne konserten er en del av noe som heter produsentforum. I produsentforum så får vi på markedet se en forestilling som ikke er helt ferdig. Forestillingen blir jobbet med i løpet av festivalen, og så får vi se den en gang til på den siste dagen av Marked For Musikk. 

 

Jeg synes at sangene var fine, men konserten har litt forbedringspotensial. Samspillet mellom Andreas og Julie fungerte veldig bra. Man kan lett drømme seg bort i melodiene de spiller. Når man hører på så skjønner man godt at det har forbindelser med havet. Derfor passer tittelen veldig godt til historiene.

Første sang handler om den lille øya (Sula) som besteforeldrene vokste opp på. Der får man et innblikk av hvordan det var å leve der og hvilke følelser man får av øya.

Andre sang handler om at bestefaren går bort og den sorgen bestemoren følte på. Bestefaren dro til sjøs og døde underveis, bestemoren brukte nesten et helt liv på å sørge.

Sangen etter der igjen handler om akkurat den følelsen etter sorgen, gleden den bestemoren gir når hun er den mest sprudlende personen i rommet. Denne sangen ga en veldig sprudlende og glad stemning i salen, det var en fin avslutning på forestillingen. Jeg fikk også forskjellige tilknytninger mellom personer og den nydelige musikken de spiller.

  • Jeg gleder meg til å høre konserten på torsdag, og dette er forventningene mine:
  • Jeg håper at de får frem historien bedre, og at de snakker mer til publikum enn til hverandre, fordi vi ble litt utestengt, og det var litt vanskelig å få med seg historien som ble fortalt. 
  • Jeg ønsker flere og bedre virkemidler i bakgrunnen, det ble litt kjedelig og vanskelig å følge med på det som skjedde på scenen fordi det var så lite som foregikk. 
  • Lyset endret seg brått, og det ble litt slitsomt etterhvert.
  • Jeg synes det var lite stemning på scenen, det ble en boble rundt dem, og  publikum ble litt utelukket. Jeg håper dere også gleder dere til å se del 2. 

 

Produsentforum del 1: I havets favn