Teaterforestillingen ¨Jørgen Moesvei nr 13¨ er en særdeles humoristisk forestillingen for 5-10 åringer, men la deg ikke lure, for både voksne og barn vil være med på å fylle salen med latter og kos! Kanskje mer enn barna, muligens mye mer enn barna? Hva kan dette bety?

Forestillingen befant seg i en teatersal, videre ble introdusert til Frøken Bo og assistenten Møne. De er her for å fortelle at firmaet til Frøken Bo skal rive ned Hjertnes, med hjelp av store samt skremmende gravemaskiner, skapninger som kun hører plass i mareritt! I bakgrunnen står Møne og gråter over den forestående dommedagen til Hjertnes. Dette minnet modne Frøken Bo om hennes barndomshjem, Jørgen Moesvei nr 13. Dermed starter historien om dommedagen til Jørgen Moesvei nr 13. En historie fylt med barnslig krangel, vold, voldsomme følelser, lek i tillegg til mye mer.

Da jeg, en 16-åring, var vitne til dette vidunderlige teaterstykke, slo det meg, med en 10 tonn haug av murstein, at dette teaterstykke muligens ikke burde være for 5-10 års gruppen. Blant publikum var det haugevis av barn videre voksne, likevel var det forsåvidt kun voksne jeg hørte latter fra. Det var kun noen få ganger jeg kunne høre latteren til det som uten tvil var små vesle barn. Dette hendte kun da vi var vitne til en svært voldelig scene, et slagsmål.

I forestillingen var det fult av vitser som kun de voksne, eller eldre barn kunne forstå. Et godt eksempel på en av disse vitsene er ¨Voksenlivet er kipt¨. Dette er definitivt umulig for barna å forstå seg på, de har simpelthen ikke en sjanse. Topppunktet av overdrivingen var selvfølgelig den voldelige scenen, hvor de kverka hus, noe som barna elsket.

De voksne elsket voksenvitsene, som barna ikke kunne forstå, likevel fant barna også noe underholdende under de voldelige scenene. Forestillingen var dessuten fulle av motsetninger, men igjen var det kun de voksne i tillegg til de eldre barna som forsto det. Det skyldes kun at de simplifiserte fortellingen at barna kunne forstå den, likevel tror jeg ikke dette var like underholdende for barna som det var for resten. tro det eller ei, de voksne hygget seg også med alle de barnslige stundene, det har muligens brakt barndomsminnene opp fra kisten? Dette er grunnen til at jeg anbefaler på det sterkeste for alle bortsett fra barn.