Fredag under middagen på Black Box, steg Ådne og Tobias opp på scenen. De skulle fortelle om et nytt prosjekt, nemlig «Utopia nxt». Det viste seg fort at dette bare var tull, og at det snart skulle skje noe annet. Det kom en skuespiller opp på scenen, som fikk Ådne til å introdusere dem. Introduksjonen lød noe som: «Gjør dere klare til de 20 beste minuttene i deres liv». Det tok ikke lang tid det kom flere opp på scenen, og showet var i gang!

« De 20 beste minuttene av ditt liv” er en improvisert forestilling som finner sted i klasserommet, eller i vårt tilfelle; i foajeen på Black Box. Utopia NXT finnes ikke. Heldigvis. Det hele var en dekkoperasjon slik at publikum skulle få den fulle og hele opplevelsen av forestillingen “De 20 beste minuttene i ditt liv”: Tema, scenografi, lyd og lys tar form i det øyeblikket skuespillerne kommer inn. Historiene som fortelles, og som det reflekteres over, kommer fra publikum. Her er muligheten til å få dramatisert livet sitt, eller å delta i en filosofisk refleksjon over hvorfor bussen alltid er for sent ute når det regner. Publikum er kilde til temaene og historiene. Det andre Teateret beskriver seg selv på følgende måte: Nesten som vanlig teater, bare litt morsommere» (kilde: Showbox.no)

Som dere kanskje kan se for dere, var scenografien enkel. Det var ikke noen kulisser. Det var ikke det viktige i forestillingen. Da showet ble holdt for oss, ble to fortellinger fortalt. En historie om en skipper og en lærergutt ute på sjøen, og en annen historie om to unge mennesker som fant hverandre og forelsket seg i kjærlighetsbyen Paris. Underveis i scenene ble publikum tatt med, og det var de som bestemte handlingen og hvor den fant sted. Dette var en fin måte å få med publikum på, samtidig som stykket ble morsomt og interessant.

Vi SUSerne likte forestillingen veldig godt. Vi lo masse underveis og koste oss. Forestillingen passer for alle aldersgrupper, og handlingen blir nok ganske forskjellig etter hvem som ser den. Hvis den for eksempel holdes for en gruppe femåringer, blir den nok ganske annerledes enn når den vises for en gruppe voksne.

På lørdag var det to forestillinger som krasjet, noe som betydde at ikke alle fikk se begge. Vi delte oss opp, slik at noen så stykket «forbrytelse og straff», mens andre så «Ønskedrøm», som også er av Det andre teateret. Rebekka så «Ønskedrøm», og likte det veldig godt.

Alle vi suserne likte Det andre teateret, og anbefaler andre å se «De 20 beste minuttene i ditt liv» og andre forestillinger av dem. Showene deres er morsomme, og passer for alle. Skuespillerne er dyktige, og lys og lyd er også veldig bra, fungerer godt, og løfter forestillingen flere hakk. Ta med deg venner og familie og se en forestilling med Det andre teateret, for å få en bra opplevelse!

de beste tjue minuttene