Den siste dagen vi lekte av kvadratteateret er et nydelig stykke om tre barn som ikke vil bli voksene.

Stykket Den siste dagen vi lekte begynner med to jenter, Ava og Nina, som gruer seg til ungdomsskolen. De har akkurat fått vite at de ikke kom i samme klasse og at Nina kom i klasse med den forferdelige Frikk The Dritt! De finner ut at alt blir bedre vis de rømmer, så de pakker sammen sakene sine og rømmer ut i skogen.

 

Det er mitt på natta, Nina og Ava prøver å finne et sted å campe. Når de plutselig hører en lyd bak seg. Frikk The Dritt hopper ut av en busk, dette var hans område. Han overfaller jentene og tar de som gisler. Heldigvis kommer de seg løs, men det begynner å regne, så de inviterer Frikk inn i teltet. Kanskje de har mer til felles enn det de tror.

 

Den siste dagen vi lekte er et morsomt og spennende stykke. Aldergruppen til dette stykket var 10-13 år og det syntes vi passet perfekt, siden stykke handler om hvordan det er før man begynner på ungdomsskolen, og hvordan man kan føle at man må vokse opp og ikke være «barnslig» lenger. Vi syntes dette stykket var veldig bra og morsomt. Vi likte spesielt godt hvordan de brukte skyggeteater for å utvide scenen og hvordan de brukte rekvisittene. Karakterene var godt utenkt, godt utført og veldig gjenkjennbare.

 

Situasjonen i stykket var veldig realistisk som gjorde stykket veldig spennende å se på. Vitsene var veldig morsomme og passet både for barn og voksene. Selv om skuespillerne var eldre, klarte de å spille 7. klassinger veldig bra. De brukte lyd og lys veldig bra til å avskille lek og virkelighet. For å oppsummere likte vi dette stykket veldig godt og anbefaler det sterkt.

 

Av Ella (15) og Mie (15) på marked for scenekunst 2023