Brune er en barneforestilling om en superhelt med navn Brune, han maler ting brunt og han er ikke redd for noen ting. Forestillingen er basert på boken «Brune», skrevet av Håkon Øvreås og illustrert av Øyvind Torseter.

Vi hadde veldig høye forventninger, i og med at boken har vunnet Nordisk råds barne og ungdoms- litteraturpris i 2014. Vi så for oss en god barneforestilling, hvor skuespillerne hadde kontakt med publikum og fikk dem til å le. Vi så for oss noe som ville underholde barna og de voksne, noe med god kvalitet. Og forestillingen sto til forventningene.

Skuespillerne var utrolig flinke, de spilte alle karakterene sine utrolig godt. De pratet tydelig, og vi fikk med oss alt de sa. Selv om samme skuespiller spilte flere roller klarte de å lage klare skiller mellom karakterene, så vi forsto godt når de var hvilke roller.

Publikum så ut til å ha det utrolig gøy. Målgruppen for forestillingen var 6 år og oppover, og jeg tenker det er en god målgruppe. Samtidig var forestillingen veldig morsom for de som er litt eldre. Dette vil være en perfekt familieforestilling, for alle vil ha det gøy, uansett alder.

Skuespillerne hadde god kontakt med publikum. Helt i starten av forestillingen når publikum kom inn i salen, pratet skuespillerne med publikum. Personlig synes jeg dette var en veldig fin måte å begynne en forstilling på.

Jeg veldig imponert. Jeg er 15 år, men synes selv det var veldig morsomt. En veldig god forestilling jeg anbefaler å se, spesielt for barnefamilier. Det var både morsom og rørende, og viste hvordan det kan være å miste noen kjære på en utrolig fin måte.

Pernille Sørlie Trætten, 15 år, SUS

 

Brune / Teater Joker

Manus og regi: Niels Peter Underland

Skuespillere: Knut Erik Engemoen, Jon Arne Arnseth, Stig Ziener-Gundersen, Haakon Strøm og Kari Ramnefjell

Scenografi

og kostymedesign: Gjermund Andresen

Kostymer: Line Jeanette Antonsen

Komponister: Raymond Enoksen og Geirmund Simonsen

Produsenter: Sandra Sandbye og Kari Ramnefjell

Lysdesign: Martin Myrvold

Dramaturg: Endre Sannnes Hadland

Rekvisitter: Gøril Rostad

Foto: Mads Nygård

Teknikk: Magne Gjeraker

co-produksjon: Akershus teater

Spilletid: 55 minutter

Målgruppe: fra 6 år