Hva er kvinnelighet for deg? Hvordan fremstiller, undertrykker, presser frem eller trekker du den tilbake? Hva slags posisjon har vi i forhold til hverandre, og hva slags stillinger er det vi så altfor ofte blir tilegnet?

Bare en våt munn er en forestilling laget av det nystartede kompaniet Lindeberg/Nilsen. Med ekstravagant scenografi, glitrende kostymer og med dunkende musikk i bakgrunnen åpner forestillingen rom for en ærlig samtale om hva det vil si å være kvinne. Basert på selvbiografisk og dokumentarisk materiale går de inn på alt ifra kvinnelighet og sex, til politikk og underliggende sexisme – her tar de opp Smurfine fra Smurfenes verden, et prakteksemplar. Bare en våt munn fremstiller problematikk på en humoristisk måte, men de tuller ikke. Tabuer rundt kvinnelige orgasmer, nærhet og alt imellom blir endelig tatt opp. Denne forestillingen gjør det uten skam, og med en nesten rørende ærlighet. Forestillingen tar opp ting som kanskje ikke alltid kommer opp i dagligdags-samtale. I Bare en våt munn diskuteres tanker man ofte holder for seg selv.

Bare en våt munn er utrolig underholdende og skuespillerne på scenen er sympatiske. Det varmet også hjertet mitt å se ellers tabu-belagte samtaler endelig komme seg opp på scenene – uten en krampaktig pedagogisk vinkling. Dette er en forestilling som er utrolig aktuell, for både dem som har sex og dem som ikke har det. Disse temaene angår både de komfortable og de ukomfortable, på tvers av alle kjønn. Jeg ville anbefalt denne forestillingen til alle ungdommer og voksne. Dette er en samtale om nærhet, sex og selvbilde som er utrolig viktig – ja nesten helt nødvendig spør du meg.

Skrevet av: Anna Moberg