Kunsten å bli voksen er en stand up musikal av Sebastian Tjørnstad, dj soulbase og Zawadi. Der de tar oss med på ufiltrerte tilbakeblikk til Sebastian sin ungdomstid og om hvordan det var å vokse opp uten bein og armer.

Stykke startet først alvorlig også avbryter en av vennene hans og snur om på musikken, så det starter på en morsommere måte, og den kontrasten likte jeg, og også hvordan musikken ble brukt til å skape stemning når han snakka, pluss at det var en av utøverne som styrte musikken. Selv om de fortalte om å vokse opp og ta feil og lære av det på en morsom måte, føler jeg at kombinasjonen mellom teater og stand up kolliderte litt. Teater er veldig etter manus og stand up er meningen at skal være friere, det gjorde at det ble litt vanskelig å forstå hvordan type forestilling det var. Selv om jeg likte at de brukte musikk i showet sitt, var selve stand-upen litt for knyttet til manus. Jeg likte også det talk show elementet dj-en la til underveis blant annet om ufrivillig ereksjon eller hjertesorg.

Under oppsetningen av det tydelig at Sebastian hadde en karakteristisk personlighet. Som han selv sa var han lei av at folk stakkarsliggjorde han, og med denne personligheten kunne det virke som at han ville sjekke hvor langt han kunne dra denne personligheten før folk lot det overta faktumet at han ikke hadde bein eller armer.

De var et viktig budskap i stykke, det at man kan få til ting andre ikke hadde forventa, gjøre det beste ut av situasjonen man er i og ikke la det definere deg for mye. Jeg syntes at Sebastian sa mye som unge folk trenger å høre, samtidig som han maskerte det i humor så det er lettere at ta inn. For eksempel da han sa «husk, det blir verre før det blir bedre, før det blir verre før det blir bedre igjen», er noe som unge burde vite å ta med seg i livet.