Passer min beat? er et samarbeid mellom teaterstudenter fra Nordic Black Xpress og Det Norske Kammerorkester. Stykket handler om å føle tilhørighet til et sted. Forestillingen er en blanding av teater, musikk, dans og poesi. Manuset er veldig godt skrevet, med spennende bruk av symbolikk og metaforer. Noe vi likte spesielt godt var bruken av repetisjon, der utrykkene de brukte fikk stadig ny betydning gjennom hele stykket. De startet forestillingen med replikker og sammenlikninger som ikke ga så mye mening i starten, men som etterhvert fikk en betydning. 

Stykket er framført av dyktige skuespillere, som overrasker med å også kunne synge og danse. Samtidig har de flinke musikere som samarbeider mye med skuespillerne. Flere av musikerne hadde sin egen rolle i stykket, og plutselig gjør de uforutsigbare ting som å begynne å danse, spille fotball eller svare på skuespillernes replikker. Man ser at de har jobbet godt med både formidling, scenografi og manus, og det ble derfor en veldig fin og imponerende forestilling. 

Som publikum følte vi at vi var med i handlingen, og at vi ikke bare satt å så på noe som skjedde på scenen. Skuespillerne stilte flere spørsmål til publikum, og var på en måte bevisste på at vi var der.

I dette stykket var de veldig kreative med scenografien. De brukte ikke veldig mange kompliserte kulisser, men brukte de samme kulissene for å skape ulike scener og scenarioer på kule måter.  

Alt i alt synes vi denne forestillingen var veldig morsom og spennende, og anbefaler denne til alle. 

Passer min beat av Nordic Black Xpress og Det norske kammerorkester

Spillested: Pilotscenen, Kloden teater

Varighet: 55 minutter

Medvirkende: 

Regissør: Christine Yangco Helland

Komponist og musikalsk ansvarlig: Håkon Berge

Nordic Black Express: Farqaleet Iqbal, Anna Trindade Eriksen, Khadeeja Ahmed, Hanna Ocide Kidula, Cesilie Geanina Jørgensen, Turid Rachel Bråthen, Mobeen Shayan Ahmed, Jules Akvama, Akram Khan Nasir, April Klarisse Notvik Kristiansen, Sunniva Moratiwa Greger Mathe og Jawad Aziz

Det Norske Kammerorkester: Catharina Chen (fiolin), Bjarne Magnus Jensen (fiolin), Hanne Skjelbred (bratsj), Audun Sandvik (cello) og Tomas Nilsson (perkusjon/slagverk)

Regiassistent/inspisient/Kommunikasjon/PR, Nordic Black Theatre: Kamelia Javadi

Scenografi workshop: Jad El Khoury

Illustrasjonstegning (scenografi): Valiente – Alberto del Castillo

Lysdesign: Shiva Sherveh

Lyddesign: Asle Karstad

Tekniker: Truls Hannemyr

Plakattegning: Sunniva Moratiwa Greger Mathe

Foto: Neshat Shirazi

Koordinator: Anne Røthing

Informasjon og markedsføring for Det Norske Kammerorkester: Euishin Kim

Informasjon og markedsføring for Kloden teater: Johanne Hidle

Produsent Det Norske Kammerorkester: Eirik Tonnem

Produsent Nordic Black Theatre: Jarl Solberg

Produsent for Kloden teater: Mari Haugen

Co-produsent: Kloden teater