Teater NiE
Varighet: 50 min
Målgruppe: Fra 15 år
Utøvere: Helder Deploige, Kieran Edwards, Guri Glans, Iva Moberg, Dagfinn Tutturen
Regi: Kjell Moberg

Scenografi: Katja Ebbel Fredriksen
Teknisk:Jan Shanel & Marketa Vihanova
Minnenes museum er en helt fantastisk forestilling som gjør noe med følelsene dine. På et eller annet vis, klarer skuespillerne å formidle et vondt tema for mange på en god og varm måte.

Vi ble litt overasket da vi kom inn i teatersalen. I salen var det ingen scene, men et lite rom vi skulle gå inn i. Dette rommet så ut som et arkiv på innsiden, med skap og arkivskuffer på alle veggene. Det var også to rader med krakker på hver side av rommet vi skulle sitte på. Dette rommet syntes vi var veldig kult og spennende.


Atmosfæren i stykket var helt spesiell. Dette hadde nok noe med at vi satt tett, og kom nærme innpå skuespillerne. Vi i SUS syntes det var veldig flott at skuespillet foregikk rundt, og imellom oss. På grunn av dette følte vi oss nesten som en del av forestillingen. Intimiteten i stykket er nok en av hovedårsakene til at det ble en så god og varm opplevelse.


At deler av forestillingen spilles på engelsk er bare et pluss. Det blir snakket tydelig, så det er ikke noe problem å få med seg hva som blir sagt. Livemusikken er også med på å skape den gode atmosfæren i rommet. Alt dette var med på å gjøre forestillingen levende.


Det var en sterk opplevelse, og jeg antar de fleste hadde en klump i halsen eller en tåre i øyekroken i det forestillingen var slutt. Allikevel blir det ikke en trist opplevelse fordi det er veldig mye humor og glede i stykket.


Forestillingen treffer målgruppen veldig godt, samt alle aldere oppover. Dette er en forestilling som gjør like stort inntrykk på oss, som de eldre i salen. Forestillingen får deg til å tenke og reflektere over temaet stykket angår. Vi anbefaler Minnenes museum på det sterkeste.
Tusen takk til NiE for denne fantastiske forestillingen.Vurdering: