Spilested: Teater Manu

Varighet: 40 min
Fra 16 år
Utøver: Nikolay Shchetnev (Samovarteateret)
Stemmen: Jon Fosse
Komponist og musiker: Johan Sara jr
Scenografi: Niels A W Jensen og Franzisca Aarflot
Lysdesign: Niels A W Jensen
Idé, dramaturgi og regi: Franzisca Aarflot


Jon Fosse, dere har nok hørt om han. Vi i SUS hadde hørt at han var utrolig flink, men vi var allikevel en smule skeptisk etter å lest beskrivelsen som man kunne tro Morten Harket hadde skrevet.  
Så til selve forestillingen. Det startet med en hånd som kom krabbene ut fra scenen. Etter hvert, kom en person surret inn i et teppe ålende ut på scenen, nesten som en mark. Disse bevegelsene skjønte vi ikke helt målet med, vi syntes dette virket litt ukontrollert. Vi slet også med å forstå hva slags musikk/lyder danseren beveget seg til. For oss passet ikke lydene helt med bevegelsene. Noen vil si lydene er fine effekter, vi derimot syntes det var slitsomt og forvirrende. I tillegg til rar musikk/lyd ble video brukt. Denne videoen var av danseren. På videoen gjorde han de samme bevegelsene som han gjorde på scenen. En ting som irriterte oss her, var at danseren på scenen ikke var synkron med videoen. Videoen trakk hverken opp eller ned, vi skjønte bare ikke helt hvorfor den var der.
Hovedproblemet med forestillingen var helheten, ting hang ikke sammen og vi slet med forstå handlingen. Forestillingen ble altfor abstrakt, dyp og tung. Resultatet var at den ble uinteressant og kjedelig. Vi føler vi ikke fikk noe utbytte av denne forestillingen. Vi satt å så på hverandre og ventet på at den skulle bli ferdig.
Denne forestillingen var så langt unna en verden vi kjenner oss igjen i. Dette ble en skikkelig nedtur for oss i SUS. Skal vi trekke fram noe positivt må det være voice-overen, den var tankevekkende og spesiell. Den fikk oss til å reflektere. Vi håper andre får mer utbytte av forestillingen enn det vi gjorde. For oss funket denne rett og slett ikke.