Faust for kids
Spillested: Black Box teater
Scene: Lille Scene
Varighet: 50 min
Fra 10 år
Utøvere: Maria Dommersnes Ramvi, Tora Nilsen og Anders Høgli
Regi: Hildur Kristinsdottir
Scenografi: Petter Alstad og Bård Vaag Stangnes
Produsent: Mona Larsen

Blod, løv, masker og en hamburger er bare noen av tingene man finner i forestillingen ”Faust for Kids”, som er regnet for både barn og voksne. Jeg innrømmer at jeg personlig var ganske pessimistisk til denne forestillingen. Tittelen fortalte meg ikke særlig mye, og jeg trodde at forestillingen ville være for abstrakt for min smak.
Forestillingen starter ganske vemmelig, med en mann med skummel maske, som ”sluker” bok etter bok inn i seg, mens hele kroppen hans rister og beveger seg underlig. En stemme forklarer at dette er mannen Faust, som har blitt oppslukt av å få vite svarene på alt han lurer på, men han har oppdaget at for hver eneste nye ting han får vite, kommer det fram en ny ting han ikke vet. Dette gjør han så gal, at han holder på å ta sitt eget liv. I sin desperasjon tilkaller han djevelen, som er villig til å gi han alt han vil ha i livet, i bytte mot hans sjel etter døden.

Forestillingen er underholdene fra første sekund, og drar oss rett inn i historien. Den er både morsom, fengende og overraskende med gode karakterer og kulisser. Scener der skuespillerne kaster epler, biter i stykker tomater, kaster opp blod og dusjer med klær, gjør den både unik og spesiell. Det er et godt konsept og har en tydelig og god historie. Jeg ble virkelig positivt overrasket. Forestillingen varer i til sammen 50 minutter, og var over før vi viste ord av det. Det eneste som kunne vært bedre, var en mer tydelig slutt. Forestillingen var slett ikke for lang, og vi ville gjerne få se mer å få vite hvordan det skulle ende med Faust.
Det var tre karakterer i stykket, hovedpersonen Faust, djevelen, og nabojenta Gredchen. Alle i SUS var enige om at djevelen var en utrolig bra karakter og at hun spilte den så å si perfekt. Hun var kledd i hvitt fra topp til tå, med unntak fra de blodrøde neglene, de røde leppene og de rødt glitrende djevelhornene. Alle replikkene ble utført naturlig. De to andre karakterene ble også spilt svært bra og med god utførelse. Vi var alle fornøyde da vi gikk ut av salen.

Målgruppen er satt for barn fra 10 år og oppover. Dette synes vi passer bra. Den hadde nok blitt for voldsom for mindre barn. Ekstra pluss!
Som en konklusjon var dette en underholdende og god forestilling, med lite negativt å nevne. Vi er kjempefornøyde!