Den Norske Opera og Ballett
Utøvere: Dansere fra The Planet
Koreograf: Odd Johan Fritzøe
Scenografi: Kari Hansen
Musikk: Igor Stravinsky
Varighet: ca 45 min.
Produsent: Oslo Kommune/Bydel Stovner

Foto: Odd Geir Sæter

Det er ikke mange hip hop forestillinger som velger å bruke klassisk musikk til dansen. Derfor gledet vi oss enormt til og nettopp se danseforestillingen Bror! Endelig har vi sett den, på ingen andre steder enn den Norske Opera og Ballett.

Konseptet var kjempekult. Å danse hip hop til klassisk musikk er det ikke mange som gjør, så det var gøy å se noe nytt. Det var også imponerende og et pluss at de turde å prøve noe nytt! På den andre siden er det en større utfordring, og dansen må kanskje imponere publikum enda mer for at de skal like den. Av den grunn ble også vi litt mer skeptiske og ikke minst overrasket når vi hørte de skulle bruke klassisk musikk.

Handlingen var om brorskap. Siden de ikke hadde replikker, var det vanskeligere å forstå, men man ser øyeblikk som har symbolikk og viser budskapet. For eksempel hadde rekvisittene, som var skjold, en stor betydning for handlingen. Skjoldene forestilte beskyttelse for livets utfordringer. Uten skjoldene hadde det blitt litt ensformig, så det var ett positivt virkemiddel.

Mye av dansen var utrolig bra! Vi ser at det ligger mye arbeid bak forestillingen. Samtidig som det var bra og gjennomført, var det noe som ikke var like overbevisende. For eksempel var det ganger de ikke var helt synkrone. I tillegg kunne noen kanskje gjøre bevegelsene ’’helt ut’’ og være mer entusiastiske og ha mer kontakt med publikum. Likevel syntes vi ikke at dette var veldig negativt med tanke på at de er fra en ungdomsklubb. Derfor var de ikke på samme profesjonelt nivå som de andre forestillingene vi har sett. Dermed var en god blanding med ulike danseferdigheter.

Jeg vil nevne at inndelingene og oppstillingene under forestillingen var utrolig kule. Soloene og de mindre gruppene gjorde at man så hver enkelt person bedre, og symbolikken. I tillegg ble det mer variasjon i bildet. Dessverre så det litt rotete ut til tider når alle danset, så det ble litt mye på en gang for noen av oss.

Slutten er dét jeg vil trekke frem! Jeg falt helt for den siste biten der en gruppe, som man kunne se på Norske Talenter, framførte. Kulere avslutning kunne det ikke blitt. Det var slik type stil vi savnet litt under forestillingen.