Forestillingen handler om to skrotnisser. De ankommer scenen i en handlevogn full av masse rare ting, og starter med å kjøre rundt og rundt et tørkestativ. De roter litt i en søppelkasse og leker litt med det de finner. Så var dagen over, og de begynner å pusse tennene. De spruter mye vann på publikum, noe barna i salen synes var veldig morsomt. Så fester de seg med kleshengere til tørkestativet for å sove. Da de våkner står det en stor rød postkasse der. Den begynner å kjøre rundt på scenen, og alle brevene spruter ut. De er til nissen, men skrotnissene skulle så gjerne ønske at de var til dem. Derfor stryker de ut “julenissen” og skriver “skrotnissene” i stedet. Brevene inneholder julegaveønsker, så de bestemmer seg for å være julenisser i år. De lager gaver, men synes det er vanskelig å måtte gi dem bort. De blir uvenner, men blir etter mye frem og tilbake venner igjen.

Den ene skuespilleren var døv, og brukte tegnespråk til å kommunisere. Den andre kunne snakke, men brukte litt tegnespråk også. Ofte sa hun det samme som den andre viste med hendene. Det gjorde at både hørende og døve fikk med seg hva som skjedde. Følelsene deres kom tydelig frem med kroppsspråket, og begge to var veldig flinke i rollene sine.
SkrotnisseneSkrotnissene

Det var kun et par barn som så på forestillingen, men de lo så mye at det gjorde hele stykket mer morsomt. Vi tror at det passer veldig bra for målgruppen (fra 4 år), siden det er en enkel og litt spennende historie med hendelser som barna kan kjenne seg igjen i, for eksempel da de kranglet om å ha den største tannbørsten, at nye og ukjente ting var skumle, de var sjalue på den med finest gave og om å bli uvenner og venner igjen. Det var også bra at de lærte bort tegnespråk til publikum,for å få oss mer engasjert.

Jeg tror at denne forestillingen kommer til å bli en stor suksess blant barn i målgruppen, med mye humor og relaterte hendelser til deres hverdagsliv. Siden vi skal bedømme ut ifra våre egne meninger, velger vi å gi dette stykket en 4 siden det er veldig barnslig humor for oss, og det blir litt mye krangling mellom dem.

Varighet:60 min
Målgruppe: fra 4 år
Regi: Ane Ass
Språk: tegnespråk og norsk tale