‘Sea me!’ Av Liavaag/Lindberg er et sensorisk interaktivt stykke hvor publikum får oppleve drømmende lys, lyd og visuell underholdning. Forestillingen passer fint for yngre barn. Gjennom stykket opplever barna en minneverdig reise gjennom mors mage, med referanser fra havet.

Vi mener stykke er perfekt for barn i tidlig skolegang til barnehagen. I det vi gikk inn i salen så vi et stort sjal som skillet oss i amfiet og scenen, med den magiske verden som minner om vår reise gjennom mors mage. Kulissene, lyssettingen, lydene og historiefortellingen, skaper en verden som fremmer og støtter barnas allerede underlige fantasi. Noe vi likte spesielt med dette stykke var hvor mye barna kunne samvirke sleve historien. De måtte blant annet rope, lete, føle og samarbeide; de kunne være selvstendige.

Vi som så på forestillingen bak sjalet ved amfiet, fikk nok underholdning av å se på barna få sin opplevelse gjennom en flott reise sammen med skuespillerne. Det kreative bruket av sjalet, som skilte oss og scenens verden, skapte et slags filter for oss i amfiet; scenen fikk en slags glød. Vi fikk altså følelsen av den gode glade barndommen og reisen gjennom mors mage.

Ikke bare er det artig når en forestilling vekker følelser under selve stykket, men også når publikummet sitter igjen med de samme følelsene etter alt er over. Akkurat dette lyktes ‘Sea me’ med; imens vi sitter og tenker tilbake på dette stykke, får vi de samme varme fornemmelsene av den såkalte gylne barndommen, nå flere timer senere.

I konklusjon var dette en bra opplevelse, både for barna som deltok i selve stykke, og oss eldre i amfiet. Det kreative bruket av kulisser, lys, lyd og historiefortelling, skaper en verden som vekker barnas utrolige fantasi og nysgjerrighet. I tillegg vekker det også gamle minner/følelser vi eldre opplevde som barn; den såkalte gylne barndommen.

av Maja (15) og Aurora (15)

 

Foto: Hanna Fauske