For 12 år siden startet vi nettstedet Unge stemmer, og i år satser vi ekstra på scenekunstkritikk med ungdom. Nettsiden har fått ny og fresh look, og vi etablerer flere ungdomsredaksjonen rundt i landet. Vi er også i gang med arbeidet for å danne helårsredaksjoner. 

En av inspirasjonene til Unge stemmer var prosjektet Talking shop under Stamsund teaterfestival, så det er ekstra hyggelig at vi nå får en lokal redaksjon under årets festival. En liten redaksjon av ungdomsskoleelever kommer til å følge festivalen, og på lørdag kan du høre om deres opplevelser i en kjøkkenbordsamtale sammen med scenekunstkritiker Anette Therese Pettersen.

Opp mot Heddadagene kommer ungdom til å skrive og filme, og 15. juni inviterer de dere til uformell kjøkkenbordsamtale i Bikuben på Det norske teatret, der det er de som leder samtalen og setter premissene.

Sammen med tidsskriftet Jaja og Framtida.no skal vi samarbeide om å publisere scenekunstkritikk, skrevet av ungdom. Samarbeidet kom i stand etter et kritikkseminar i Fjaler, våren 2024. Samarbeidet med teaterfestivalen i Fjaler og Marked for musikk, som i år er i kulturhovedstaden Bodø, kommer også til å fortsette.