Bandet Porin string quartet spiller klassisk musikk. Bandet består av 4 personer: Dunja Bontek (fiolin), Tamara Petir (fiolin), Lucija Brnadic (bratsj) og Neva Begovic (cello). Musikken var ganske rolig og det var kanskje det beste med denne forestillingen. Folk kunne slappe av og samtidig ha det gøy. Jeg viste ikke at jeg noen gang kom til å si at klassisk musikk er ganske interessant. Musikken de spilte hadde god rytme og det var fint å høre på. De spilte 6 forskjellige låter. Først og fremst begynte de med låten som het ‘’String quartet Op. 33 No.3 av J. Haydn: Finale. Rondo-Presto’’. Så spilte de ‘’W. A. Mozart: Divertimento in D major: presto’’. Deretter kom de med låten ‘’String quartet in F major: Allegro moderato, Tres doux.’’  laget av M. Ravel, og tre siste låtene var: ‘’Folklor cassations: Scherzo’’ av M. Miletic, ‘’Sinfonia in D major: Andante’’ av L. Sorkocevic og ‘’String quartet No.8: Largo og Allegro moderato’’ laget av D. Shostakovich.

Artistene presenterte seg under forestillingen og sa litt om livet sitt og om hvordan deres interesse ble til disse instrumentene. Artistene tok barna med i forestillingen, og deres oppgave var å ta på en og en av personene som spilte. Det førte til at personen sluttet og spille, og kom inn etter hvert og lagde rytme. På den ene låten ba de seerne om å lukke øynene for å drømme seg bort. Låten gjorde at publikum ble avslappet. Innimellom hørte jeg mange positive kommentarer som ‘’Å, så flott’ og ‘’de er veldig flinke’’.

 Musikken fortalte oss noe. For eksempel: På den ene låten kunne vi føle oss lykkelige og avslappet, mens på den nest siste låten kunne vi føle at noe negativt kommer til å skje. Det var en ganske bra følelse å overvære en så fantastisk konsert spilt av 4 utrolig flinke personer. Publikum hadde det gøy og det er kanskje aller viktigst. Voksne lo av barna som syntes at det var gøy og ta på artistene, som samtidig hadde spilt en låt ved bordet. Under forestillingen kunne man godt se at de har en stor lidenskap, som har utviklet seg i mange år. Det var veldig spennende å høre på dem.

 

Av Wiky