Equinas diagnose er en forestilling satt opp av deWangen-produksjoner. Den er veldig unik og spennende. De brukte flere virkemidler vi aldri har sett før i teater. Forestillingen framførets på den gamle veterinærhøyskolen. Før showet startet fikk vi utdelt hodetelefoner med en av tre farger; rød, grønn eller blå. Da alle gruppene hadde fått hodetelefon ble vi tatt med inn i inngangspartiet og bedt om å vente. Showet begynner med radio og nyhetsinnlegg på øret. I løpet av forestillingen ble vi tatt med rundt i flere rom og vist flere scener av forskjellige karakterer. Hele fortellingen skjer i en slags kanon. De forskjellige gruppene(fargene) blir fortalt forskjellige ting og går derfor igjennom forestillingen på forskjellig rekkefølge. Det er seks forskjellige karakterer som vi får vite litt om som til slutt knyttes mer sammen.

Equinas diagnose er en relativt mørk forestilling satt noen år fram i tid. Den kan være både veldig rett fram og veldig åpen for tolkning. Vi opplevede den som veldig spennende men også veldig forvirrende. Skuespillerne er fantastiske og lokasjonen (Den gamle veterinærhøyskolen) gjør det bare en da bedre. Den skapte en egen stemning som passa perfekt med forestillingen. De har også brukt lyssetting på veldig kul måte ved å fylle noen rom med røyk/tåke for å skape en unik stemning.

Vi anbefaler forestillingen på det sterkeste til aldersgruppen 16 og oppover. Noen av scenene kan være ukomfortable for mindreårige, men de skaper et sterkt inntrykk og gir dybde til karakterene.

Skrevet av Thormod Hernæs og Gaia Nielsen (17 år).

Foto: Bendiksen