ME&U er er en todelt forestilling som gransker spørsmål om kropp, seksualitet, kommunikasjon og generelt livet som ungdom. Gjennom forestillingen får man være med på å tenke over hva slags problemer man selv kan møte i denne alderen.

 

Hva er egentlig #ME&U?

 

Som sagt er forestillingen delt i to. I første del blir publikum stilt spørsmål og får oppgaver de skal utføre, de fikk publikum forsiktig ut at komfortsonen og dette ble en slags “oppvarming”. Oppgavene er knyttet til temaene som kommer tilbake i andre del. Vi får drøftet og tenkt sammen som gjør det lettere å forstå det som kommer senere.

 

I andre del går det over til en mer klassisk forestilling hvor utøverne viser frem det de har forberedt til publikumet. Likevel foregår dette i forskjellige måter. Først sitter man i grupper med en utøver hver som presenterer et problem eller et tema, for eksempel treningspress. Deretter samler publikummet seg i en stor ring rundt utøverne hvor de fremfører en type fortelling innblandet med dans og farget lys, både med og uten musikk.

 

Budskap

 

Vår tolkning av forestillingen er blant annet at de ville vise oss noen av problemene ungdom møter i dag. Dette kan virke rart med tanke på at forestillingen var anbefalt nettopp denne aldersgruppen, men vi tror de ville at vi skulle kjenne oss igjen i noe. Om ikke det var oss selv vi kjente igjen, kunne det være en venn eller kompis. Vi tror de også ville vise oss at ingen mennesker er bare én ting, men at et menneske kan være så utrolig mye. Måten de viste dette likte vi svært godt.

 

Vår tilbakemelding

 

Veldig bra konsept, kult å få publikumet til å føle seg inkludert og som en del av selve stykket. Litt mye som skjedde på en gang i noen perioder og ville gjerne få med oss alt. Man skjønte at danserne ville ha oss med, at de ville ha oss til å forstå.

Det virket som om danserne forsto det at ungdom ikke klarer å sitte stille for lenge av gangen, dette løste de på mange lure måter, som å få oss til å flytte rundt på krakkene og bytte plass med andre. I tillegg hadde jeg følelsen av at de hadde en mening med alt de gjorde og fikk oss til å gjøre.