Den første dagen på Showbox, så vi vårt første skuespill «Helt Klaus». Der fortalte Rasmus Jørgensen sin egen ungdomshistorie på en engasjerende og underholdene måte. Etter stykket, var vi så heldige å få lov til å intervjue selve stjernen i stykket, Rasmus Jørgensen. Rasmus var veldig imøtekommende og svarte engasjert på spørsmålene vi stilte.
Vi spurte om hvordan han opplevde stykket og hvordan han følte seerne opplevde det. Han sier at han prøver ikke å tenke på hva publikum synes, men at han ikke kan ignorere de andres tanker og meninger.
«Vi tenker mye på hva folk tenker, men jeg prøver å unngå å tenke: liker de meg? Eller synes de jeg er teit?» sier Rasmus Jørgensen under intervjuet.
Dette stykket er om en hendelse fra ungdomstiden til Rasmus. Men hvordan er det å fortelle en personlig historie til andre enn deg selv? Rasmus mente det er fint å fremføre sin egen historie, selv om han har tatt seg friheter innimellom. Han mente at det som er bra med at stykket er basert på en sann historie er at det er lettere for han å snakke om det.  
«Det var mer levende minner så da var det lettere å føle seg mer fri til å snakke om det og få det til å høres mer viktig ut»

Rasmus hadde et enormt talent for å gjøre folk interessert i det han han sa. Vi lurte på om han har tenkt på å bruke denne evnen til å gjøre folk engasjert i historie eller andre lærerike temaer. Svaret vi fikk var ganske interessant. Rasmus syntes Norgeshistorien var spennende og ønsket å vise denne engasjerende siden av historien til elever og voksne. Derfor sendte han en søknad om å få opptre med en standup kalt «Norges historie på en time». Uheldigvis, ble denne søknaden nektet og standupen fant aldri sted. Dette synes vi var veldig leit, siden Rasmus kunne fått en stor suksess med å lære bort historie på sin underholdene måte.
Bilde: http://www.rasmusjorgensen.no/verk.html