Emma av Slengesol og Elgesem er et stykke om hvor vanskelig det kan være å elske noen med et rusproblem.   
Emma er en forestilling som handler om en jente som elsker å være på byen og feste med venninnene sine. En dag etter hun har vært ute på byen, møter hun Leo på MC Donalds. De faller pladask for hverandre, og kort tid etter flytter de inn sammen. Men lite vet Emma hva Leo sliter med.
En dag drar de ut og fester, Emma vil dra hjem, men Leo vil ikke dra. Emma får beskjed fra Leo om å sette seg ned og vente litt. Det ender med at hun sovner og Leo lar henne sove på gulvet. Dette fører til en alvorlig diskusjon og Emma ser en side av Leo hun aldri har sett før. Han lover å bli bedre og Emma stoler på Leo og tror på det han sier. 
En stund senere skal Emma feire bursdagen sin og ser frem til å tilbringe kvelden med Leo. Når festen begynner og alle vennene hennes har kommet, er Leo ikke til å se. Mot slutten kommer Leo brasende og krasjer festen. Emma føler seg ydmyket og sier til Leo at dette må ta slutt. Leo sier gjentatte ganger at han skal bli bedre for Emma, men gjør han virkelig det? 
Emma var en interessant og lærerik forestilling med et viktig budskap. Selv om vi personlig ikke kan relatere til problemet de formidler i forestillingen, skjønner vi fortsatt hvor seriøst og alvorlig dette problemet er ut ifra det de fremfører. De er veldig flinke til å bruke lys og lyd for å fremheve handlingen. Det er et veldig viktig tema som de klarer å formidle bra, men stykket kan bli litt forvirrende til tider. De brukte mange store metaforer og scenografien var veldig opp til tolkning, så det gjorde at noen scener var litt uklare.
Vi tenker at denne forestillingen er egnet for vgs elever fordi det kan være lettere å relatere til temaet, og å forstå stykket. Selv om det ikke var statister i stykket, brukte de publikum bra til å fylle rommet. Alt i alt var forestillingen fin og fremhevet et viktig tema, men var ikke alltid like lett å forstå. 
Av Ella og Mie på Markedet for scenekunst 2023.