Scenen under Anatomi for nybegynnere minnet oss om et legekontor på grunn av belysning og rekvisittene. Lyset var dempet på noen deler av scenen og sterk andre deler. Midt på gulvet sto det en mann som stirret på publikum. Vi synes han så veldig streng ut før forestillingen begynte.

 

Anatomi for nybegynnere er en forestilling som handler om kroppen. Forestillingen er basert på Trond Viggo Torgersens program Kroppen fra barne-tv på åttitallet, og det er Trond Viggo selv som er fortellerstemmen. I forestillingen får vi høre både ordentlig fakta om kroppen og hvordan barn tror kroppen fungerer.

 

En av mange forventinger var at vi kom til å le mye, noe vi gjorde. Vi forventet også et enkelt språk, slik at barn også skjønner hva som blir sagt. Dette varierte litt. Først fikk vi en avansert forklaring av hvordan kroppen fungerte med en del legerelaterte ord. Det kan være vanskelig for de minste å skjønne hva som blir sagt da. Deretter fikk vi en forklaring fra barnas synspunkt, som var formulert enklere og som var lett å forstå. Disse forklaringene var morsomme, slik vi forventeste at de ville være. Vi så for oss en koselig stemning som var barnevennlig. Angående dette tenker vi at noen kanskje synes det var det, mens andre kanskje synes det var ubehagelig da man kan få en ”legefeeling”. Noe vi forventet som vi tenker er viktig for barna er at de ikke synes det er kleint eller at de får en følelse av at det er ekkelt. Vi synes dette var tatt hensyn til.

 

Jeg følte at det var mye informasjon i løpet av skuespillet, men det ble gitt på en morsom måte. Dette gjorde at det var lettere å henge med og ta det inn. Jeg likte at det var realistiske lydeffekter under hele skuespillet som gjorde det hele mer ekte. Noe alle SUSerne likte var slutten. Det hele avsluttet med en dialog mellom Trond Viggo og et barn. Siste replikk var ”Er vi ferdig snart”, så sluttet det. Vi synes dette var en kreativ og humoristisk måte å avslutte det hele.

 

Personlig synes jeg skuespillet var underholdene. Jeg lo masse og danserne var flinke og interessante å se på. Det er derimot en ting jeg vil trekke frem som jeg personlig ikke likte så godt. Det var noen av lydene. Jeg fikk litt noia, men som skrevet gjorde de det hele veldig mye mer realistisk. Derfor er det ikke et dårlig virkemiddel, men derimot noe noen kanskje personlig ikke vil like.

 

Alt i alt var fremføringen spennende og morsom. Alle i SUS-gruppa likte det godt.

 

Jeg tror forestillingen passer for alle aldre så lenge du har kunnskap nok til å si om det som blir sagt er fakta eller ikke.

 

Koreografi: Hege Haagenrud

Dansere: Erik Rulin og Marianne Kjærsund

Fortellerstemme: Trond Viggo Torgersen/Noah Dingsøyr Henriksen

Komponist: Rebekka Karijord

Lysdesign: Norunn Standal

Scenografi: Carl Nilssen-Love

Dramaturg: Gry Ulfeng

Manuskonsulent: Mads Sjøgård Pettersen

Wai Kit Wan

Erik Hedin

Olivia Thoresen MacKee

 

Varighet: Ca 35 min. Uten pause.

 

Julie Karlsen (15), SUS