No one er et teaterstykke som handler om Marvel som møter en usynlig mann som heter Griffin. Det Marvel ikke vet er at hans møte med Griffin kommer til å snu livet hans på hodet.

I starten av forestillingen er vi i flere avhørsrom hos politiet. De prøver å løse en drapssak om en ung kvinne kalt Mia. Etter det spoler de tilbake og vi blir med på en fantastisk historie med humor, action og dritkul koreografi. Noen av scenene er iscenesatt veldig bra med  lys, slow motion og live mixet musikk.

Stykket gir også rom for tolkning, selv om det er et åpenbart plott og en rød tråd igjennom historien er det flere dype meninger man kan lese inn i det. Tema som ensomhet og sannhet kommer sterkt fram i historien til Griffin. Han har ingen andre venner enn Marvel, og kan ikke  få noen andre siden han er usynlig. I forestillingen blir han forelska i Mia, men han vet at han ikke kan bli sammen med henne på grunn av at han er usynlig, og det blir mye drama på grunn av det. Griffin bor på gata, han ble kastet ut av sitt forrige hjem og lever nå av å stjele mat fra andre. Han er en god mann, men har rotet seg inn i mye trøbbel og det er lett å misforstå handlingene hans til tider som fører noen av de andre karakterene inn i trøbbel.

Vi likte den fordi den hadde en klar historie og effekter vi aldri har sett før, og som var med på å holde det spennende gjennom hele forestillingen. Alle var flinke til å aldri se direkte på den usynlige mannen, men så i retningen hvor de trodde han var i rommet.

De fleste, om ikke alle, skuespillerne spilte flere roller og skiftet fort. Det var lett å forstå  hvem som var hvem, og selv om det var samme skuespiller spilte det ingen rolle fordi det var klar distinksjon mellom de forskjellige karakterene.

Vi synes at No one er en spennende og gøy forestilling, spesielt for alle over 13 år og oppover. Forestillingen er nok også spennende for yngre, men det kan være vanskelig for dem å skjønne handlingen og vitsene.

 Den spennende historien og de kule action scenene blandet med mulighet for tolkning gjør forestillingen til en av de kuleste, kanskje den kuleste, forestillingen vi noen gang har sett.

Skrevet av Julia, Thormod, Vera og Gaia